torsdag 2 augusti 2012

Grisar, grisar, grisarVildsvin nära Haurida, Småland. En härlig sommarmorgon 2012.

/Mats

16 kommentarer:

Heikki sa...

Fin bild och ett svin som får en på bra humör :))) Med första blicket ser grisen ut som en kanin med sina håriga öron ;))

/Heikki

Jenny sa...

Sött svin i fin bild! :-) Saknar våra grisar här, inte sett dem under hela semestern (eller efter), och snart börjar ju jakten på hornbärande här så då får man ju inte se dem heller. :-P

Mats Andersson sa...

:))) Tack. De här fläckiga ser man inte ofta. Därför är det extra kul när en sådan dyker upp. Och visst är den lik en kanin. Noterbart är att grisens öron har olika färg på hårstråna :))) Svarta på ena och vita på andra.

Mats Andersson sa...

Tack :) Synd att dina grisar inte dykt upp - men de är ju väldigt skygga. Så utdelningen på möten är inte så stor.

Anonym sa...

Grymt bra...
/Martin :-)

Mats Andersson sa...

Svinigt mycket tack :)))

Lindsjö taxar sa...

Toppenbild ju!! Svårt att få grisar på bild även att jag lyckades en tidig kväll...men det är inte så vanligt....

Mats Andersson sa...

Tack! Såg dina fina grisbilder :) Jag har lagt mycket tid på vildsvinen och har även en hel del bilder. Många av de senaste har jag dock sparat till kommande bok. Den här grisen är fotad på nära håll. Lyckades smyga riktigt nära då vinden var helt rätt. Använde fullformatskamera med 300 mm brännvidd.

Tommy sa...

Härlig Bild på grisen där! Ser ut som en panda ju :)
Imponerande att du lyckats smyga dig på den så där, själv har jag bara fotograferat dom från bilen.
Sist jag träffade på vildsvin, så såg jag mellan 50-70 stycken! Dom var väldigt skygga och sprang snabbt undan, gissar att det var för att dom hade små kultingar vid tillfället.

Jenny sa...

Vi får vänta till vintern helt enkelt och frysa arslet av oss medan vi sitter på pass i gryningen, DÅ är de ju inte skygga (tänker på makens möte med två familjer i vintras ex) utan mer nyfikna om något! :-D (Fast envis vinner, åker man ut varje kväll där de brukar vara borde de ju synas till slut... ;) )

Miklos sa...

Vilken underbar bild! Blir på gott humör när jag ser dessa lurviga grisar :D Snart är det dags att reka vårat grisställe dom har återkommit till samma ställe år efter år, hoppas dom gör det i år med :)

Mats Andersson sa...

Tack Miklos. Kör på samma ställe!!! Det kommer löna sig :) Möten med gris är ju helt avhängigt med hur mycket tid man lägger i fält. Envishet lönar sig som du säkert märkt. Lycka till med dina grisar!!!

Mats Andersson sa...

Tack Tommy! Den här ser verkligen rolig ut :))) Det går smyga sig på dem om det är mycket vin som skapar ljud. Och givetvis vinden rakt mot sig :) Den här gången var de ca 20 stycken. 5 vuxna suggor och resten små kultingar.

Mats Andersson sa...

:) ja det är envishet som gäller med vildsvinen. Törs nog inte berätta hur många nätter jag åkt till det här området :)))) Lycka till i vinter nu!!!

The Secret Garden sa...

Fin och söt bild när ljuset leker med pälsen på det där sättet. Öronen framträder så bra. Den ser nästan ut som nåt slags sagodjur. :)

//Boije

Mats Andersson sa...

Tack! Ja - den här såg nästan surrealistisk ut :)