lördag 25 augusti 2012

Ensam

Ibland kan det vara fruktansvärt skönt att vara ensam. Bara vara. I morse gick jag och min hund Frasse en lång skogspromenad. Ensamma i skogen - fast ändå inte. Det var en fantastisk stund. Bara gå planlöst i skogen. Njuta. Vid ett hygge mötte vi två älgar. En ko med kalv. De hade säkert legat och vilat när vi "skrämde" upp dem. De travade sakta en bit ut på hygget - stannade och tittade på oss - för att sedan trava vidare in i den grövre granskogen. Frasse skällde några gånger. Han är van vid djur då vi ofta träffar på div. djur när vi är ute och går i skogen - och det har ju blivit många år med gemensamma skogspromenader nu. Skönt att ha en hund som inte sticker iväg efter vilt. Frasse och jag fortsatte sedan vår promenad hemåt. Gjorde ett hastigt besök vid grävlinggrytet. Sedan var det trädgårdsarbete som hägrade.
- Bilden är från i somras. När jag satt och studerade råbocken fick jag samma känsla - att han bara njöt av ensamheten. Gick där i dimman och gjorde ingenting ...

/Mats


19 kommentarer:

Anonym sa...

Härlig bild Mats!

//Anders

Jenny sa...

Härlig bild, och härlig känsla. Hade lite densamma idag. Fast det var ett rådjur som vandrade i diket längsmed vägen, brydde sig inte om någonting. Svårfotat dock - bäcksvart, smällde av en blixt upp upptäckte att det var en vägskylt som lystes upp just där, jaja. :-) Men det är en skön känsla... att bara vara ensam, fast man inte är ensam, bara... försvinna in i naturen liksom.

Anonym sa...

It's nearly impossible to find experienced people for this subject, but you seem like you know what you're talking about!
Thanks
Feel free to visit my web blog ; my blogspot

Mats Andersson sa...

Tack Anders.

Mats Andersson sa...

Tack Jenny. Ja - vägskyltar lyser upp rejält då :)

Johanna sa...

Vackert. Går också dessa rundor och njuter av att bara vara i naturen. Och med kameran med är det lättare att bara dra in i skogen, planlöst men med blicken som söker av efter djur och andra motiv. Försvinner in i en tidlös bubbla där ute, som kan vara svår att dela med andra...
Älskar dimma och din bild med text till är så stillsamt vacker!

Unknown sa...

Smukt og enkelt men kraftfuldt i udtrykket! Ensomhed er netop stemningen i billedet - den ensomhed, der er god for sjælen!

Mats Andersson sa...

Tack Jon.

Mats Andersson sa...

Tack Johanna. En tidlös bubbla var bra beskrivet.

Geir Ole sa...

Ja, det er fine stunder og eit fint bilde som kom ut av denne turen :)
Misunner deg hunden som bare skjeller litt og ikkje stikker! Har ein fantastisk hund, men han bjeffer ganske mykje når vi treff på vilt, og dersom han er på avstand, stikker han etter. Heldigvis har han aldri gjort noen noe og han blir aldri lenge borte. MEN derfor blir han heime når eg skal sjå etter dyr :( Utrolig turkamerat ellers som eg gjerne ville hatt med på slike morgenturer :D

Ingebjørg Fyrileiv Guldvik sa...

Bildet viser storheten av å være alene i naturen. Stemning.

Mats Andersson sa...

:) tack.

Mats Andersson sa...

Tack Geir Ole. När jag hade båda hundarna var de rätt olydiga också :))) Stack ibland men kom alltid tillbakaka rätt fort. Dom kissade också jämt på räv- och grävlinggryten :)))

Tommy Sjölund sa...

En härlig och stämningsfull bild ta o lägg upp en ny i nästa pool...ajdå fel forum :)Som vanligt en bra bild Mats!
Ensamhet var något jag inte uppskattade förut. Men nu njuter jag av att ta en tur i skogen själv och försöka dokumentera med kameran. Sen kan man ju dela med sig av känslan man hade på turen just så som du gjorde med din bild.

Mats Andersson sa...

Tack Tommy :) När vardagen består av högt tempo och många möten på jobbet så kan en stunds ensamhet vara otroligt skönt. Ha en bra vecka!

Anonym sa...

Verkligen bra det här :)

/PJ

Lindsjö taxar sa...

Vacker bild men fin stämning i den. Jag tycker om att strosa sådär själv. Även kantarellplock igår med massa mygg var ok.
Även sitta på pass i skogen med bössan på marken o en kaffekopp i näven är avkopplande och laddning av batterierna

Mats Andersson sa...

Taaaack :)

Mats Andersson sa...

Tack. Förstår att du har fina marker hos dig för avkoppling.