onsdag 5 september 2012

Någon speglar sig

Jag gjorde många bilder med speglingar och figurer till min debutbok Årstiderna. Nu i september återvände jag till en plats där många av de bilderna kom till - Strömsberg i Jönköping.
Bilden: Figur, vattenspegling, september 2012.

Tänkte också fortsätta med min lilla serie och tipsa om bra fotoböcker. Böcker som jag själv har.

B O K T I P S E T   I I
Det här är en alldeles underbar natur/djur-fotobok. De båda konstnärerna heter Kai Fagerström och Heikki Willamo. Det syns tydligt att de lagt ner hela sin själ i bilderna. Djur som flyttat in i ödehus. Jag vet att ni är många som har den här boken - men för er andra: KÖP! Boken heter The House In The Woods.

/Mats

(183.790)

15 kommentarer:

 1. Jag har länge funderat på att köpa boken du skriver om, gjorde slag i saken nu och beställde. Men smålänning som jag är la jag min beställning via ett annat företag än det du länkade till...;)
  Jag gillar bilden du bjuder på här!
  Ha en fin "lillördag"...
  Morgan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska bli roligt att höra vad du tycker sedan då! Så den fanns på fler ställen? Tack för dina rader! Trevlig kväll :)

   Radera
 2. Den här var både grym och grymt bra.
  /James

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack James. Hade lite tur :))) Precis som du brukar ha :)))

   Radera
 3. Måste säga att jag tycker denna bild är äcklig. Bra ja, men äcklig. Känns som ett smältande monster, eller döden, där i vattnet. Läskigt, äckligt och sjukt bra fotat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Jenny. Så du ser förmodligen samma ansikte som jag då :))) Frågan är om det är en spegelbild av mig eller om det fanns någon annan närvarande? ;)

   Radera
 4. Eller så kan man köpa den på Abecita Konstmuseum där jag var ikväll och lyssnade på Tore Hagman och Jan Grahn :)
  Några av dina böcker stod där med såg jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh det här missade jag :( Men vad kul att de har fotoböcker där! Visste inte att mina böcker fanns där :)

   Radera
 5. Den boken har jag och den är fantastiskt bra! Rekommenderas!
  Bilden här ovan gillar jag :) Mörk, kall, skrämmande eller? Kanske lite rolig i stället...gubben som ligger i badet och sträcker armarna ovanför huvudet med ett stort leelde på läpparna :) Tolkningen är fri :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tolkningen är fri :) Tack för dina rader! Bildens titel är egentligen en annan. Ville inte skriva här. Men det ser ut som huvudet får en ...

   Radera
 6. Slant på tangenterna....leende skulle det varit så klart :)

  SvaraRadera
 7. Ännu en spännande bild. Tänkte skriva, att jag gillar spegelbilder men sanningen är ju, att jag är en bildnörd i största allmänhet. Och som jag ser det är alla (de flesta i alla fall) foton spegelbilder i meningen, att de speglar fotografen eller att man kan spegla sig i dem.
  Tackar för din spännande blogg, som jag följt ett bra tag utan att kommentera.
  Fullständigt illitterat när det gäller fotolitteratur inser jag när jag kikar på bilder på nätet, att jag trots allt är påverkad av dem. Av bilder jag aldrig sett… Och jag plitar ner namnen jag läser. Heikkis bok står redan på min önskelista liksom dina nya och jag anar, att listan kommer att växa. Men det är mycket man vill ha, så tyvärr kommer nog inte bokhyllan att växa i samma takt som listan fylls på. Ernst Haas… Ja, vad säger man? Har aldrig sett hans bilder men känner, att boken är ett måste, ryggar tillbaka för priset och får väl nöja mig med vad jag kan hitta på nätet.
  Hade också gärna velat se din utställning men kollade var Rimforsa låg och tvingades inse, att 50 mil enkel resa var i längsta laget. Jag önskar dig lycka till med utställningen och hoppas få tillfälle, att se dina bilder på närmre håll någon gång. Om inte annat så blir det i soffan med en av dina nya böcker.
  Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack för dina rader här Eva. Trevlig helg!

   Radera
 8. Skön och inspirerande bild//Veronika

  SvaraRadera