måndag 19 september 2011

En stare och två flugor


En bild jag gjorde 4 juni 2010. En bild jag visat här på bloggen tidigare.
- Visar den igen pga ett inlägg jag hittade på den här bloggen.
Kika gärna på länkarna errorlevelanalys som "noemail" lagt ut. Därefter har han/hon även lagt med texten vad Naturfotograferna står för.
- Jag kan bara tolka det på ett sätt!? Klicka gärna upp bilden här om du vill se den i större format.


D300 med 600 mm. 1/2000 sek och bländare 5,6. ISO 400.

Mats Andersson /N

(124.686)

9 kommentarer:

 1. Vi får vänja oss vid att all naturfotografi under lång tid kommer att ifrågasättas. Tråkigt, men ganska självklart mot bakgrund till det som hänt. Det spiller över... suck.

  SvaraRadera
 2. Tjena Mats!
  Blir inte riktigt klok på dessa analyser och vilka växlar man kan dra eller inte dra av små webbupplösta jpg-bilder med eventuella komprimerings eller uppskärpningsartefakter. Håller annars helt klart med dig att det är synd att allt ska ifrågasättas, trots att man inte har nått att dölja. Däremot är ett kritiskt och granskande förhållningssätt nått vi alla behöver...

  SvaraRadera
 3. Det är tragiskt att de öht kan rättfärdiga den här häxjakten på naturfotografer just nu. Är djupt trött på allt dravel om detta på webben nu egentligen, har inte orkat skriva om det - vi var båda så djupt besvikna här hemma så det är inte klokt. Diskussionerna i vår fotoklubb var sedan av sådan art att vi båda valt att inte gå dit mer, i min värld finns det ingen vit lögn i världen som kan rättfärdiga att man duperar folk på det vis som skett, men inte heller den häxjakt som nu pågår. Jag hoppas att nästa fotoår innebär roligare, och trevligare fotonyheter, även för vår egen del.

  SvaraRadera
 4. @Jenny: jag ser ingen allmän häxjakt på naturfotografer. Det som däremot pågår är en kritisk och nödvändig diskussion. Uppenbarligen har det kritiska samtalet och de kritiska analyserna inte kunna existera tillräckligt tidigare - för i så fall hade inte detta med Hellesö behövt hända..

  @Mats: tror att den kommentar du hänvisar till är borttagen från den bloggen.

  SvaraRadera
 5. ..jag har ju jobbat med mediabevakning tidigare i mer än 18 år och det här med de "terjade bilderna" kommer att finnas kvar ett tag till som någon/något blodigt lovligt byte. Antagligen kommer det också att dyka upp sketcher på tv med det här temat...
  Det är tråkigt att samhället är på det här sättet: som en flock hyenor som smaskar och drar med sig både kleti och pleti, vilka ser en möjlighet att göra den tragiska nyheten till en del av sitt levebröd.

  //Boije

  SvaraRadera
 6. Konstigt att alla sönder hdr:ade bilder får högsta poäng och tummarna upp medans vi som faktiskt försöker använda kameran som ett verktyg och inte photoshop hela tiden måste försvara oss när vi lyckats ta en tjusig bild, blir lite putt på det faktiskt...

  SvaraRadera
 7. Sparka inte på den som redan ligger!!!

  SvaraRadera
 8. Hej Anonym: Jag sparkar inte på någon, om du känner dig sparkad på så ber jag om ursäkt. Jag talar av egen erfarenhet, jag blir ifrågasatt när jag visar bilder, andra fotografer från t.ex fotoklubben är snabba på att ha förutfattade meningar och kläcker ur sig att man har lagt på både färger och effekter i efterhand i photoshop, eller så hör man kommentarer som "hur har du gjort den där bilden? i photoshop eller?" bara det gör ont att höra, man vill liksom inte visa sina bilder då längre. Nu tycker jag dock att vi inte fortsätter här på Mats blogg, du är dock hjärtligt välkommen att höra av dig till mig via min blogg istället eller per mail.

  SvaraRadera
 9. Hej Milkos:det blev en missuppfattning angående min kommentar Den var inte riktad till dig och jag känner mig inte sparkad på.Den kommentaren dök upp när jag tänker på allt som skrivs och pratas om det som hänt.Klart man blir besviken och ledsen,för står hur du känner när dina bilder blir ifrågasatta.Det kommer nog att ta sin tid innan allt blir sig likt igen om det gör det ? Det jag menade var att inget blir bättre av att sparka på den som redan ligger ..

  SvaraRadera