lördag 2 november 2013

När det stormar

Mitt under rådande storm 28 okt kl. 18.30

En tupplur i det fria.

Räven hälsar på vid grytet. 30 okt kl. 04.30.
Under veckan har jag följt mina grävlingar vid grytet. Jag har använt min åtelkamera för att inte störa dem.
Under rådande storm 28 oktober när t.o.m. ett stort träd blåste ner mycket nära grytet tycktes grävlingarna ganska oberörda. De var ute redan strax efter 18-tiden. Umgicks och kliade sig :) Vad jag kan se så är det två grävlingar som bor i grytet för tillfället. Räven kommer och hälsar på några dagar varje vecka - precis som när jag filmat här tidigare under året.
Något jag inte fångat på bild tidigare är att en av grävlingarna vid två tillfällen kommer ut ur grytet och lägger sig helt fritt på marken och somnar kortare stunder. Det grävdes bara vid en av veckans dagar. De har inte börjat samla gräs i bollar ännu.
Idéer till nya bilder har jag. Men jag kommer vänta tills våren och då jobba med en fjärrstyrd D4 och 14-24 mm brännvidd ganska långt från grytet.
Här hittar du en av vårens bilder.

PS. nu kan du handla mina böcker direkt via hemsidan - antingen via ditt Paypal-konto eller med kreditkort.


Mats Andersson/N

8 kommentarer:

Unknown sa...

Kul att se att det våra kompisar fortfarande är aktiva! :)))

Mats Andersson sa...

Ja - man blir ju lika glad varje gång :) De har det nog trots allt väldigt bra vid sitt gryt.

Anita sa...

Åhh så fint med den pay pal linken!!Den skal jeg handle på så snart jeg får lønn;)))Blir spennende!Elsker sånne bøker.Flortte bilder av dine gravlinger!Det er rart det, vi alle har noen fugler eller dyr som vi føler oss hjemme med..nesten blir "Våresdyr"
Det er alltid en glede å besøke siden din..både her og på facebook.Ønsker deg en fin helg:))

Anita

Anita sa...

Hei igjen..jeg har ett spørsmål.som jeg ikke har fått svar på andre plasser..hva gjør dere proffe, når dere skal ta bilder og den klikke lyden fra kamera..opplever å skremme vekk både fugler og dyr når jeg knipser..er det noe triks en kan gjøre for att kamera ikke skal lage lyd?Og så lurere jeg på hvordan dere unngår å få regn og skitt på kamera!jeg har ødelagt både mitt kamera og min mobil pga att jeg har tatt bilder for mye i dårligt vær.Fins det noe råd?skal nå kjøpe meg en Nikon D52oo for begynnere men er skitt redd for att det skal skje igjen..altså fugt i kamra.Håper du har ett tips!Vennlig hilsen Anita

Mats Andersson sa...

Kamerans ljud är ibland ett problem - men det gäller ju bara spegelreflexkameror vilket är det vanligaste. Genom att använda långa teleobjektiv och få distans till djuren så minskar risken att de blir rädda för ljudet. Mina grävlingar har med tiden lärt sig att ljudet inte är farligt. Två av mina kameror tål regn bra - men min äldre D300 får jag skydda eller inte använda i spöregn. Vet inte om d5200 är bra vädertätad?

Mats Andersson sa...

Tack Anita. Trevlig helg!!!

Anita sa...

Takk.Jeg tenkte det samme etter å ha skrevet her.Bruke lange telezoom.Nei vet ikke om D 5200 er vær beskyttet.Må tenke meg om engang til før jeg kjøper ett dyrt kamera.Takk for tipset uansett.Hilsen Anita

Mats Andersson sa...

Du kan söka efter beg. proffskameror! Nikons D3 finns ibland till mycket bra pris - och har man tur så är de inte exponerade med allt för mycket. Den kameran tål det mesta och levererar fantastiska bildfiler!