onsdag 19 december 2012

En mårdhund tittade upp :)Jag har ju inte visat så många av mina bilder på mårdhundarna. Här kommer i vilket fall en färgbild från sommarens möte med mårdhunden. Ibland kan jag även tycka att en bild där djuret tittar rakt på fotografen funkar ypperligt bra. I den här serien finns bilder där den tittar åt sidan, kliar sig och slickar sig om munnen bland annat. Får man väl chansen att fotografera vilda djur så blir det nästan uteslutande en serie med bilder från varje tillfälle. Mådhundarna här vid Heikkis gömsle i södra Finland var dock väldigt vaksamma på kameraljudet - så det gick inte bara rassla på med motorn. Man fick exponera sparsamt för att inte skrämma de skygga djuren.

Mats Andersson /N

6 kommentarer:

 1. Oj vad kul och se en sådan bild...tackar!

  SvaraRadera
 2. Vacker bild, gillar luddet i gräset, på avstånd ser det lite ut som glitter/dagg.
  Passar på att önska dig, familjen och hundarna en riktigt härlig jul! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Jenny! Ha en riktigt god jul både du och Miklos!

   Radera
 3. Visst kan det väl vara vackert med en "vanlig" bild ibland även om huvudmotivet är rätt ovanligt,fast kanske inte ändå i vårt östra grannland.Snyggt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Jan-Olov. Det finns ju en hel del mårdhundar i Finland - men inte så mycket bilder eftersom de är skygga och nattaktiva. Precis som med våra grävlingar :) De finns på många ställen nära oss - men få har sett dem eller fotograferat dem. Man ser dem dessvärre döda längs vägkanterna.

   Radera