tisdag 19 juni 2012

Min närmsta granne

Skogen är verkligen min närmsta granne. Jag har mil med skogar åt samtliga vädersträck. Trots att jag nu vandrat i hemmaskogarna intensivt sedan 2005 så hittar jag nya och spännande områden. Det här området hittade jag i februari 2011. En grävling hade vaknat för tidigt och jag följde spåren i snön över mossen ut till en "ö" som jag aldrig tidigare varit på. Nu på våren/sommaren är det rätt svårt att ta sig hit. Men jag gjorde ett besök nu i helgen. Och här ute är skogen verkligen fantastisk. Helt orörd. Spåren efter djuren är också många. Det syns att djuren har en fristad här. Jag själv är själaglad att ha detta så nära. Flera dagar i veckan går jag själv och fotograferar. Året runt. Många bilder blir det.

/Mats

4 kommentarer:

 1. Visst är skogen fantastisk! Det ger en sådan ro att ge sig ut och bara vara... Jag är glad att vi har ett stort naturreservat precis utanför knuten fast jag skulle nog gärna ha lite mer skog än hus (som du). Kan tänka mig att det där området är fantastiskt, vilka bilder du kommer fortsätta få där. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har nästan förstått att du har naturen inpå knutarna. Med tanke på alla dina fina bilder!
   Och visst är skogen fantastisk - så mycket att upptäcka. Så mycket att föreviga.

   Radera
 2. En riktigt spännande bild! Fantastiskt det måste vara att ha så mycket skog inpå sig, fast jag älskar ju öppna landskap också!
  /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Kerstin. Ja - skogarna runt mitt hem är fantastiska. Gillar också öppna landskap :)

   Radera