fredag 25 maj 2012

Att höra en grävling andas II

Igår kväll lyckades jag igen :))) Både att komma räven samt grävlingen nära. Räven pep dock iväg rätt fort - här blev det bara två bilder. Grävlingen tycktes dock inte bry sig om kameraljudet. Men den här kvällen var inte vinden lika gynnsam som igår. Det blev fyra bilder på grävlingen. Sedan såg jag tydligt hur den kände min vittring och dundrade iväg rakt förbi mig där jag låg i gräset :)))

Bashult 120524.

Mats Andersson /N

18 kommentarer:

 1. Vilken bild Mats!!! Grävlingen verkar må utmärkt :) Mysigt!!

  /Heikki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Heikki!!! Jag kan intyga att det är en kraftfull och snabb liten varelse. Sannolikt samma som jag fick möte med just här förra året. Det året lyckades jag dock inte lika bra att komma så här nära - men träning ger färdighet. Tydligen smyger jag rätt bra. Har ju tränat på vildsvinen några år :))) De hör och ser bättre.

   Radera
 2. Åh så söt, så bedårande söt. De säger att svin och grävlingar är ilskna, jag undrar jag... De svin jag mött har varit skygga eller helt enkelt inte brytt sig alls.
  har du hört ett helt fält med skallerorm någon gång? :D Ungefär så lät svinkultingarna igårkväll när de sprang fram och tillbaka i det höga torra gräset på fältet - "rassel rassel". En komisk upplevelse.
  ps. du kan ändra din länk till min fotoblogg när jag fått igång min kraschade domän igen.

  SvaraRadera
 3. Visst är den söt ! Ett fält med skallerormar har jag inte lyssnat till :) Däremot vildsvinskultingar precis som du beskriver :))) Häftigt. Ska ändra sedan också då.

  SvaraRadera
 4. Å! Dette var et flott bilde! Herlig:) Skulle gjerne vært i dine sko her.

  :)

  SvaraRadera
 5. Jag vet inte va man kan säga mer än helt underbar, vackert bild.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Jack. De här mötena med grävlingen kommer jag leva länge på. Tänker inte besöka platsen förrän nästa vecka så räven och grävlingen får lugn o ro ett tag. De kommer hit för att äta insekter/larver i stort sett varje kväll den här perioden.

   Radera
 6. Vacker Bild. Det är roligt att se grävling vid god vigör. Oftast ser jag dem bara överkörda på vägen//Veeronika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Veronika. Ja - det är ju så här man vill se dem.

   Radera
 7. Snygg bild!!!
  Är det för övrigt sant att man ska ha knäckebröd i stövlarna om den biter och det kraschar till så släpper den greppet ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lasse!
   - Allt det där med kol, knäckebröd i stövlar måste vara en myt. Jag har i vilket fall aldrig upplevt att grävlingen är aggressiv! Men jag är ju inte där för att jaga/skada den. Tittar man på grävlingens mun så förstår man att den inte kan nå runt ett ben med sitt lilla gap! Däremot har den nog bra tryck i käkarna.

   Radera
 8. Härlig bild Mats, man kan riktigt se att den har fått upp vittringen av dig. Nu var det ett tag sedan jag såg en grävling, men vid några tillfällen har jag sett dem inne på sjukhuset mitt inne i Malmö stad...man blev lite paff.

  Vh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Matts! Förstår att du blev paff om det kom en grävling inne på sjukhuset :)))

   Radera
 9. Härligt foto, gör sig riktigt bra i svartvitt! Vilken härlig upplevelse att komma dessa annars så skygga djur så nära!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Miklos. Ja - vilken lycka.

   Radera