torsdag 24 juli 2014

Kameran på hyllan

Kameran har faktiskt fått ligga några dagar på hyllan nu i juli. Ett altanbygge hemma har tagit min tid och ork. Men det har givetvis blivit nästan lika många nätter ute i skogen som tidigare år :)
Här en bild från i morse/natt.

PS. hoppas vi syns i Säter (Dalarnas Fotofestival) nu på lördag. Jag håller ett föredrag med historier och bilder från nya boken Möten.

Mats Andersson/N
matsandersson.nu

4 kommentarer:

Knut-Sverre Horn sa...

Seriøst? Er dette ekte?

Det er jo helt fantastisk! Ikke minst at elgen er så liten blant trærne, samtidig som den trer så klart fram. Og at du ikke har falt for fristelsen til å dra på med økt fargemetning.

Helt suverent!

Mats Andersson sa...

Den är givetvis äkta! :) Älgen stod dessutom kvar ganska länge så jag fick förmånen att fotografera med både 70-200 som här samt med andra kameran som hade 600 mm. Dock är färgmättnaden lite högre än vad RAW-filen visade - men det var ungefär så här jag uppfattade att färgerna var. Tack för dina rader Knut-Sverre!

Knut-Sverre Horn sa...

Ja, det er greit nok - råfila er jo alltid litt slapp i uttrykket. Det viktige er at sluttproduktet er troverdig og ikke langt ute i Disney-land.
Merkelig at dette blinkskuddet har ligget ukommentert så lenge. Kanskje bare misunnelse? ;-) (Avundssjuka eller noe sånt på svensk).

Mats Andersson sa...

ha, ha, ha. Den funkade inte så bra på FB-gruppen Nordiske Naturfotografer heller :) Men jag har med den när jag är ute och föreläser nu - den gör sig mycket bra på en stor duk. Och det roliga är att jag har önskat mig en älg på just den här platsen sedan 2010. Så inträffade det nästan omöjliga att det gick en älg här på klippavsatsen 2013! Den bilden hamnade i min bok "Gryning". Och så inträffade det nu igen :)))) Här hittar du min första bild från den här platsen:
http://matsanderssonnu.blogspot.se/2013/07/yes-yes-yes.html