måndag 23 maj 2011

I randig kostymGick ut i Bashults skogar vid halvsju-snåret. Perfekta förhållanden för att träffa på djur. Mycket vind som skapade ett bra brus. Och så låg vinden även åt rätt håll :)
- Efter ca 30 minuter stötte jag på dovhjortarna inne i den täta skogen. Lite senare rusade en iller över ett hygge. På väg tillbaka satte jag mig på fältet och gjorde lite bilder på en koltrast som skuttade i gräset. Hörde ett ljud till vänster om mig. Och där gick grävlingen och bökade ca 30 meter från mig. Tog mig sakta lite närmre. Gjorde några bilder när han gick i gräset. Följde efter honom in i skogen. Gjorde lite bilder även där. Sedan upptäckte han mig :)
- Vilket härligt ljud att få höra en grävling "dundra" iväg på nära håll.
Följde honom in i den täta skogen. Fick kontakt ytterligare en gång - sedan var han borta.
- Hittade dock grytet efter ett tag :) :) :)

/Mats Andersson

(105907)

8 kommentarer:

Ingebjørg Fyrileiv Guldvik sa...

Så heldig du var! Ikke verst å støte på en grevling på det viset. Veldig fint bilde! Antar det er ett av mange :) Nydelig dyr.

Sven Magnusson sa...

Riktigt roligt att se en grävling på annat sätt än liggande platt på vägen. Perfekt djur för svartvita bilder. Du har fångat honom (eller henne) fint.

Mats Andersson sa...

Tack Ingebjörg & Sven!!!

Anonym sa...

Härligt, grattis! Vad kul att få möjlighet att både träffa och fota, vissa av dessa härliga djur är lite väl kameraskygga. :)

Miklos sa...

Gratulerar, vilken kanonbild! Som Jenny säger så är grävlingar väldigt skygga så hatten av för att du fick med rackaren på bild :)

Erika Ahlberg sa...

Grattis! Ytterligare ett djur till samlingen m a o! Kan inte vara många som fattas nu ;)Underbar bild!

Linda sa...

Imponerande! Gissar att du är riktigt duktig på att smyga tyst ute i skogen för att lyckas fånga den här filuren på bild. Snyggt att du gjorde bilden svartvit.

Håvard Flaatten sa...

Mørkt og små skummelt grevlingbilde. Topp i sort hvit. Flott foto
mvh
Håvard