fredag 14 januari 2011

Inte en enda bild ...

... på älg hade jag vid slutet av 2009.Det är faktiskt sant. Med ett litet undantag 1994, då jag gjorde en analog bild på älg.
- En viss norsk naturfotograf fick reda på detta och pikarna haglade tätt ;)

Jakten på älg tog fart :) Lånade och läste bland annat många av Bertil Peterssons böcker. Lärde mig mycket. Frågade jägare med flera. Fick faktiskt en hel del tips även av den "elaka" norska naturfotografen. Så på kort tid lärde jag mig mycket om älgarnas beteenden. Vad de håller till, vad de äter, hur de rör sig samt hur man upptäcker dem med mera, med mera.

Sedan dess har det blivit en och annan älgbild under 2010. En del kan du se här på bloggen. Älg kan jag i stort sett hitta varje gång jag ger mig ut om jag vill det. En del vackra artbilder blir det för att tillfredsställa kunder och bildbyrån. Men främst jobbar jag med mer konstnärliga bilder. I vilket fall ska jag lägga mycket fokus på det under 2011.

NOTIS - John Bauers skogar
I samband med att boken John Bauers skogar blir färdig så är tanken att även ha en utställning med mina bilder från det här projektet. (I boken bilder även från Malin & Terje Hellesø). Tid och plats är under planering. Men det blir förmodligen någon gång i maj 2011. Plats: Jönköping.

Trevlig helg!

Bilden: Björk i lätt snöfall, Småland.

/Mats Andersson

(88086)

10 kommentarer:

Anonym sa...

Det skulle passa bra i samband med helgen 13-15 maj då tydligen två trevliga tjejer ska på kurs i Mullsjö. (bara ett rykte jag har hört)

Anonym sa...

Inte en enda älg i slutet av 2009!? Det är precis som jag då, fast det är i slutet av 2010... Tänk, vad en "elak" naturfotograf kan få till det, tacka du honom för det!! ;)
...och du skall ha tack, för den absolut finaste kalendern jag har. Många fina kommentarer har du fått för bilderna, även från min man, som blev mycket begeistrad!
Nu vet du, och jag niger och tackar än en gång.
Ha en myshelg
Birgitta

The Secret Garden sa...

...har faktiskt inte en enda älg på bild. Däremot har jag väjat för några med bilen ett antal gånger, och klarat både älgen och bilen.
Annars så kan man råka ut för de konstigaste saker när man är ute med kameran. :)

bella sa...

älg på besök

Terje sa...

...och inte visar du en älgbild nu heller... Bara en bild på en massa grenar! ;))

Problem med AF'en?

Vilken norsk naturfotograf du menar vet jag däremot inte, för mig kan det inte vara - jag är ju ingen elak människa som kommer med pikar... :))

Anonym sa...

Nähä, Terje kommer aldrig med pikar ;-)

/PJ

Cecilia Bergman sa...

Gillar dina älgbilder mycket! Gott Nytt Älgår :0)

Erika Ahlberg sa...

Har själv inte en enda älgbild :( men jag får njuta av dina bilder i stället :).

/Erika

Kerstin sa...

Då är det ju helt fantastiskt vilken utveckling du haft sista året! För jag har sett såå många underbara älgbilder som du skapat. Det är bara att gratulera!!!
/Kerstin

Anonym sa...

Svårt att tro på, Mats. Men du talar väl antagligen sanning. ;) Måste hålla med Kerstin om din utveckling om så är fallet. Det är imponerande och tyder på inte så lite envishet och engagemang! Kanske lite talang också! ;)
/Tomas