tisdag 8 februari 2011

Jakten på uppmärksamhet - del 4


Ju mer vackra och perfekta naturbilder jag tittar på desto mer trött kan jag bli på den typen av bilder. Man fullkomligt bombarderas av vackra, perfekta och gulliga naturbilder i naturfototidningar och bloggar med mera. Bilder som just bara är vackra o perfekta. Men grymt tråkiga. Bilder man glömmer lika fort man vänt sida ...
- Själv jobbar jag hårt med en helt annat typ av bilder för tillfället. Jag försöker göra bilder som berör. Bilder som man stannar till vid - som väcker nyfikenhet. Helst bilder som sätter sig på näthinnan.
Så jag kommer köra en serie om 5 delar med den typen av bilder. I alla fall bilder som jag tror har den effekten :)
(Bilden är publicerad tidigare).

4 av 5

/Mats Andersson

(91662)

4 kommentarer:

 1. Intressant att följa din serie här. Håller med dig helt angående tråkiga, tekniskt perfekta, naturbilder, bilder som bara swischar förbi utan att lämna några avtryck. Men man får vara lite försiktigt, ibland tror jag att man tycker att det är intressant bara för att det är oskarpt.
  Denna bilden med sin spöklika känsla och rådjuret som försöker smyga iväg som om ingen har sett nåt tycker jag mycket om.
  //Lars U.

  SvaraRadera
 2. Mycket intressant fotografi!! /Mathias

  SvaraRadera
 3. Det viktigaste är ju att du själv tror på att dina bilder berör, det är dina bilder och ditt arbete. Jag tror alla vi som fotograferar och visar sina bilder är personligen nöjda med dom och det är ju det som gäller i slutändan.
  Morgan

  SvaraRadera
 4. Gillar verkligen denna bild Mats! Riktigt bra i mitt tycke!
  /Erika

  SvaraRadera