torsdag 6 juni 2013

Nationaldagens morgon

Hare tittar ut över sina domäner. Klockan är 03.21.

Min "dag" började 02.00. Ett begynnande gryningsljus vittnade om att det fanns goda chanser till en magisk natt/morgon. Dvs klart väder och endast 5-6°C varmt. Det brukar bildas mycket fina dimmor på min favorit-djur-plats när dagen varit varm och natten så här pass kall. På plats vid 02.30 var det rent magiskt ljus och stora drivor med dimmor över landskapet. De första fåglarna kvittrade redan.
Mitt första möte blev med två älgar - jag smög en stund för att se om jag kunde få en bra fotograferingsvinkel - men icke. Jag lämnade dem kvar på fältet utan att exponera och ev. skrämma dem. Lite senare visar sig vildsvinen till min stora glädje :) Det var länge sedan jag mötte dem. Hela vintern lyckades de hålla sig undan. Mina favoritbilder blev dock på ett rådjur i silhuett. Det blev även en serie bilder på ett rådjur med tre kid. Otroligt vackert. Många harar var ute - och de här två bilderna får illustrera min morgon.

PS. missa nu inte Mullsjö International Photo Festival i helgen! 6-9 juni.

/Mats

6 kommentarer:

 1. Hei Mats:)
  Håper dere hadde en fin dag på nationaldagen!!Det var en fin historie du skildrer.Flott bilde oxo.Og jammen er du tidlig oppe og ute i naturen :))Men det er vel da dere ser alle dyrene ,slik som rådyr !!Og villsvin!jøss herligt!

  Den foto festival ser spennende ut og..Ha det rigktig bra så lenge:))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hei :)
   Vi hade en riktigt fin dag med sommarvärme. Och bästa tiden för att se djuren är natt-tidig morgon :) Tack för ditt inlägg och ha en bra helg!

   Radera
 2. Hade en liten annorlunda nationaldag nere i Blekinge, den gick i hårdrockens tecken :) Och typiskt nog så infaller fotofestivalen samtidigt som Sweden Rock, så jag har inte lyckats ta mig till den ännu.
  Harbilden är ju störtskön..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sweden rock funkade väl också :) Och tack.

   Radera