måndag 17 juni 2013

Före skam

Dovhjort 15 juni 2013, klockan 03.20.
Nu är det härligt att gå upp före skam :)

En plats jag brukar åka till - gång på gång. Har haft den här bilden i huvudet fler år. I helgen så befann sig hjorten på rätt plats - vid rätt tillfälle :)))

Det blev en enormt lyckosam natt med dovhjort, vildsvin, rådjur, älg, räv, grävling.


Mats Andersson/N

14 kommentarer:

 1. Det lönar sig att vara envis och målmedveten. Riktigt härlig bild. Måste kännas kalas?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst lönar det sig :) tack för dina rader!

   Radera
 2. Fantastiskt fin bild! Och så många djur på samma natt?! Får nog snart själv ge mej ut andra tider än jag brukar, hm.. känns som jag sagt det innan ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Johanna :) Natt och mycket tidig morgon är onekligen mycket bra tid för att se djuren. Ut med dig nu ;))) Kl. 02.00 är perfekt att börja reka :)

   Radera
  2. :-) Fattar inte att det ska vara så trögt... Men kvällarna har jag iallafall varit ute och njutit av det sista, helt magiska, dock utan att några djur fastnat på linsen. Kan juni vara bästa månaden?
   Ha dé!

   Radera
  3. :))) det släpper efter några gånger. Kvällar är vackra med fint ljus - men i mina trakter dålig utdelning på djur om man jämför med nätter-tidiga morgnar. Juni och juli är en bra tid! Såg att du fotat rådjur - fin bild. Riktigt tidiga morgnar bör du kunna finna rådjur med kid om du åker runt lite. Ha DE!

   Radera
 3. Måste erkänna att din tur när det gäller att finna djur och motiv nog beror på din otroliga aktivitet och kunskap. Även om det känns tufft att behöva erkänna det :-)))
  /James

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha, ha, ha. Tur får man ju mer man är ute :) I soffan eller på balkongen blir inte så många spännande bilder till. Tack James :)

   Radera
 4. Det ser verkligen ut som det var värt mödan att knalla upp så där mitt i natten ;-) (något som jag själv har svårt med)
  Det var ju bra att ni träffades denna gång...i gläntan.

  Vh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är värt mödan. Jag är väl också lyckligt lottad att det finns mycket djur så här nära mig. Och det är skönt att somna om när man kommer hem vid 5-tiden :)

   Radera
 5. Skamtimmen är oslagbar! Underbar bild Mats!

  Lars Nordanbro /N

  SvaraRadera
 6. En väldigt bra komponerad bild. Gillar även känslan av att vara på plats. Snyggt!

  /Jimmy

  SvaraRadera