fredag 28 juni 2013

Möten - i slutskedet

Arbetet med boken MÖTEN är nu inne i slutskedet. Heikki har skrivit färdigt texterna till 95%. Vi kan också gladerligen presentera Anders Geidemark i projektet - han har gjort den svenska översättningen. Ni som känner till Anders vet att han är en mycket begåvad naturfotograf och författare - så hans tolkning av den finska texten blir personlig och mycket stark.
Heikkis texter blir alltså översatta till både svenska och engelska - boken ges ut på tre språk.
Pga att Heikki nyligen givit ut sin bok Skogsåret och att jag själv har en stor utställning med John Bauer-bilderna i höst så väljer vi att senarelägga boken. Vi vill inte störa den goda försäljning som faktiskt pågår av våra respektive böcker Skogsåret och John Bauers skogar det här året.
- Boken kommer alltså ut tidig vår 2014. Som det ser ut nu så blir det 224 sidor.
Boken innehåller bland annat unika bilder på Berguv, Björn, Grävling, Järv, Lodjur, Mårdhund och Vildsvin - många av bilderna har dessutom aldrig tidigare visats. En hel del av bilderna ligger dessutom över uppslag och får då formatet 500x310 mm.


Mats Andersson/N

4 kommentarer:

 1. Tycker det är rysligt spännande, ser fram emot boken! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. :) det har varit otroligt lärorikt och roligt att jobba med det här projektet under de här åren. Känns som det blir mycket bra.

   Radera
 2. Ser verkligen fram emot boken. Varit på kurs nu en vecka med Anders Geidemark och han berättade om översättningen. Det blir säkert mycket bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att höra. Vad kul att du varit på kurs också!!! Andes är en underbar människa :)

   Radera