lördag 16 februari 2013

Dom har flyttat hit

Ekorre i Bashult. 16 februari 2013.
Morgonen började med en lång hundpromenad. Till min glädje var det mycket spår inne i skogen. På vägen hem mötte vi även två ekorrar som kivades.
- Hem med hundarna. Ut igen med kameran över axeln. Gick tillbaka till ekorrarna och fotograferade någon timme. Sedan in i skogen till spåren :) Det var egentligen vildsvinsspåren som intresserade mig mest. De har flyttat hit nu. Enstaka bök upptäckte jag för ca 4 månader sedan. Därefter har platserna för bök blivit fler och fler. Idag följde jag spåren efter en riktigt stor galt. (Antar det eftersom den gått själv). Spåren visade också att det är ett mycket stort djur. Spårade några timmar. Över mossarna hade den bara gått raka spåret - men så fort den kom in i skogsområden så var det nya uppbökade områden. Jag avslutade spårningen när jag kom fram till ett mycket stort område med bök - här hade fler en en gris varit :) Återstår att se om det blir några bilder också. Korp, spillkråka, tjäder stötte jag på. Färska spår av räv, rådjur, vildsvin, älg och förmodligen dovhjort. En hel del bilder kom till. Men det här mötet var nog dagens höjdpunkt.

D3 med 300 mm f2,8.

/Mats
matsandersson.nu

8 kommentarer:

 1. Å. Vad. Otäckt. Att. Rida. När. Skogen. Är. Full. Av. Vildsvin!
  Marie oliv

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen. Fara. Svinen. Håller. Sig. Undan! :)))

   Radera
 2. En spännande miljö du befinner dig i :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu är det synnerligen spännande när grisarna är här :)

   Radera
 3. Vilken fin närbild du fick av den söta ekorren. Och vilka intressanta djurmöten du har.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Kerstin. Hoppas nu på möte med grisarna. Nya områden med bök hittades igår :) Problemet är att de endast går i den täta skogen ännu.

   Radera
 4. Det var en hjerteknuser!!♥

  SvaraRadera