fredag 11 januari 2013

Så var det dags igen ...

Åter blev det vitt. Snön har gjort det ljusare igen. Och det är även dags för ytterligare ett boktips!
B O K T I P S E T   V I
Den här typen av naturbilder är något jag efterlyst inom naturfotogenren. Naturfoto som inte handlar om skarpa bilder på ovanliga eller vanliga arter. Utan bilder med känsla. När man kan fotografera en vanlig häst i en hage och få den bilden att framkalla njutning - ja då blir i vilket fall jag imponerad. Jag tror starkt på att de lite mer konstnärliga natur- och djurbilderna är otroligt viktigt för naturfotot i stort. Det lockar en helt annan publik också.
Stort grattis till två mycket fina böcker Sander! Smakfulla bilder, smakfull layout. Jag brukar ju inte vara så förtjust i böcker med mjukt omslag - men även det blev rätt här.
Jag rekommenderar verkligen de här böckerna - Portraits Denied 1 & 2. Men inte om du är ute efter skarpa artporträtt eller klassiska landskapsbilder :)
Köprekommendation: JA!

Du hittar mina övriga boktips här!

Trevlig helg!

PS, det finns lite info och bilder från pågående bok med Heikki på min hemsida.


/Mats

8 kommentarer:

 1. Kan bara hålla med! Sanders bok är riktigt bra! Tittade in på din sida och kollade på bilderna till kommande boken ..nu får ni rappa på lite ;)

  Trevlig helg!

  Henrik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det blev en glad överraskning.
   - Vi jobbar för fullt :))) Eller rättare sagt Heikki skriver så pennan glöder :) Mycket är färdigt - eller håller på att ta form. Men mycket jobb kvar. Vi ska ju även hinna göra ytterligare nya bilder nu i vinter, vår och sommar :)))

   Radera
  2. Jaha ja, då det vara att bita ihop och vänta :)

   Radera
 2. Du var för sent ute med det här tipset, Sanders böcker står i hyllan sen flera veckor tillbaka :) mycket bra böcker förövrigt.

  SvaraRadera
 3. En vacker vinterbild! ... men vad är det som skymtar i vänster bildkant... :)
  /martin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Alltid ska de förstöra mina motiv :)))

   Radera
 4. Stort tack för de vänliga orden, Mats!

  SvaraRadera