onsdag 30 januari 2013

16 ska dödas

Vargen Mody. Kolmården 2010.
Idag kom beskedet att 16 vargar ska dödas i Sverige under vintern. Det innebär sannolikt att en del valpar kommer blir föräldralösa och därmed får mycket svårt att överleva. Dödandet kommer inte heller hjälpa stammen mot inavel eftersom det inte sker på utvalda djur med känd genetisk status. Utöver det kan Sverige hamna i EU-domstol och bli bötfälld, vilket kommer att belasta oss skattebetalare.
- Vi som fördömer dödandet av vargarna i Sverige - skicka ett mail till Naturvårdsverkets generaldirektör Maria Ågren och Miljöminister Lena Ek genom att klicka på länken här.


/Mats

17 kommentarer:

 1. Bara att beklaga denna galenskap! Jag har i alla fall skickat ett brev via länken vad det nu kan hjälpa. :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!!! Hjälper säkert inte - men känns bra att göra något i vilket fall. Sådana här dagar skäms jag för att vara svensk!!!

   Radera
 2. Jag skäms också!
  Mitt mejl är skickat.

  /Vikroe

  SvaraRadera
 3. Tur att några vargar håller till här runt Göteborg just nu vad det verkar. Verkar tyvärr vara säkrare här mitt bland trafik och människor än i de riktiga skogarna.
  Jag läste en tankeväckande ledare om vargjakten i Aftonbladet igår. Om den är svår att hitta idag finns en direktlänk i slutet av mitt Facebookinlägg som jag skrev när jag först läste om det igår ( www.facebook.com/Naturbilden )

  /Anna

  SvaraRadera
 4. Fy søren!Så trist!!!

  Lurer på hva den egentlige begrunnelsen for å gjøre dette.Skal sende email jeg!

  Vemodigt og vakkert bilde av den mest trofaste arten i verden.
  Hilsen Anita

  SvaraRadera
 5. Jägarlobbyn verkar otroligt framgångsrik i det här landet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tydligen. Otroligt. Skrämmande. Hoppas att EU får framgång mot vårt ruttna land i den här frågan.

   Radera
 6. Flot... Vi har netop opdaget, at enlige varger fra Nordtyskland vandrer nordpå og langt op i Danmark - en varg fundet død af sygdom i Nordjylland er genetisk identificeret med tysk varg - og flere er spottet. Og vi (Danmark) er nær ved at gå i panik.... Vi har også en vældig stærk jæger- og landbrugslobby. Videnskab og oplysning skal der til for at øge forståelsen for disse fantastiske og nødvendige dyr.

  SvaraRadera
 7. Något liknande händer i Spanien, regeringen också dödar vargar och vi har bara cirka 2.000 av arten canis lupus signatus, unikt i världen.

  Jag hoppas att räkna för något skicka e-post. I Spanien är det inte fungerar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sorgligt. Ni har åtminstone 2.000. Vi har knappt 300 :(

   Radera
 8. Här i Finland tjuvjagar man hej vilt. I helgen tog 17 jägare lagen i sina händer och dödade del av en flock. De blir åklagade och dömda men hjältar ändå i detta Vilda Öster...

  Forskare har räcknat att med den lagliga jakten och normal förökning borde vi ha över tusen vargar - och vi har drygt hundra. niohundra har löst upp i luften :(((

  /Heikki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är för jävligt!!! Regeringen blundar ju för den illegala jakten här också. SORGLIGT!!!

   Radera
 9. Det finns nåt som är bra i alla fall: Dom får nog inte skjuta fler än de tre de hann med för inte kan en myndighet hinna klart ett ev fortsatt beslut till den 17 feb???
  Fina vargbilder!

  SvaraRadera