måndag 14 januari 2013

Inte ett enda skarpt artporträtt

Det var utgångspunkten den här gången. Inte en enda skarp bild. Inte ett enda artporträtt.
Slutartider snabbare än 1/10 sek förekom inte på hela dagen :)


/Mats
matsandersson.nu

(205.384)

13 kommentarer:

 1. Haha somliga av oss andra sliter vårt hår för att försöka få en bra klar bild av dom vilda och då går du ut o gör tvärt om :)
  Du ger mig så bra insperation med dina bilder Mats. Det är just sådana här bilder som får oss andra att våga prova på nya grepp med våra kamror. Det är inte alltid den bilden som är skarpast som vinner....

  SvaraRadera
  Svar
  1. :))) tack Tommy. Skarpa artporträtt finns det tusen och åter tusen av. Så varför göra ytterligare ett sådant :))) Roligare om man kan få till något som inte liknar alla andras bilder. Och alla vet ju dessutom exakt hur en älg ser ut ... :)

   Radera
 2. Hej Mats!!
  Tommy slog verkligen huvudet på spiken för att damma av en gamla klyscha. Känner själv att man är för feg och maler på i samma gamla mönster dvs försöker få det så skarp som möjligt och egentligen lite tråkigt. Alltid trevligt att titta förbi dig Mats med dina inspirerande bilder! Precis som du säger så vet vi ju alla hur en älg ser ut :)
  Ha det gött!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 3. Helt rätt,fortsätt så,men man behöver ju inte utesluta varken det ena eller andra,en lagom blandning tycker jag är bäst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant. Givetvis har jag otroligt mycket skarpa bilder på älg. Bilder som tidningar och kunder köper. Men för egen njutning vill jag helst få till lite andra sorters bilder ex som den här. Jag experimenterar mycket när jag väl stöter på däggdjur. För att utvecklas och upptäcka nya saker :)

   Radera
 4. Jeg trodde først det var et hull i isen.. Jeg liker denne opplevelsen av et vridd førsteinntrykk. Det gir bilde en ekstra opplevelse, en ny overraskelse. Spennende resultat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. :))) så kul när foto funkar så. Tack.

   Radera
 5. Visst är det väl en röntgenbild på en kedjerökande älgtjur? Kolsvarta lungor är ingen bra prognos för grabben... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha, ha, ha. Brukar ju fora åt Landstinget - men inte röntgen. Ännu :)))

   Radera
 6. Gillar dessa spindellika bilder!

  /Anna

  SvaraRadera
 7. Spændende og mystisk - jeg fanges af dette billede, der ikke pensler ud men overlader noget til fantasien. Dette er et billede af følelsen og fornemmelsen af elgen - underbart!

  SvaraRadera