tisdag 30 oktober 2012

Kallt och varmt landskap

Lördag morgon. Det är -6°C. Det ryker lätt från sjön. Det ligger även lite tunn is i kanten. Solen tittar precis upp. Färgar vattnet orange. Ser varmt ut. Ett kallt och varmt landskap. Småland 27 oktober 2012.

Nikon D300. 70-200 2,8. 1/80 sek med bländare 4. Brännvidd 200 mm. ISO 200.

/Mats

19 kommentarer:

 1. Supervackert. Att det gick med så lågt ISO jag tog älgbilderna i söndags morgon 0645 o fick ha högt ISO. Men säkert okunnighet av mig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Klockan var nästan halv nio när jag tog bilden. Så det var ljusare än det ser ut. För att få den här känslan så underexponerade jag en aning. Vitbalans på "sol" för att få fram de blåa tonerna i bakgrunden. Jag anlände hit vid 06.30 - och då gick det inte ens fota älgarna med min D3 och 6.400 ISO. Trots långa slutartider. Det var väldigt mörkt till en början :)

   Radera
 2. Netop kontrasten mellem blåtoner og høstfarver - spillet mellem det kolde og varme og alt, hvad det medfører af smukke, disede frostmorgener gør denne sæson helt fantastisk. Lækker høststemning i dette billede med fint spil i spejlingen med stammer og de varme høstfarver på løvet. Smukt!

  SvaraRadera
 3. Vackert. Det ser ut som om det brinner.

  Hälsar galningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Jag tog bilen hit - även att jag gillar att springa. Det är ca 6 mil t.o.r. :) Alltså en distans som du löper. Galning ;)

   Radera
 4. Veldig fint, Mats! Liker den todelte flaten med klar for- og bakgrunn. I tillegg er tredeling og kontrast i bakgrunn veldig lekker og virkningsfull. Bladene på trærne er positivt for bildets helhet, og knytter sammen nedre del med resten av flaten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina fina ord Ingebjørg.

   Radera
 5. En vacker och behaglig landskapsbild helt i min smak. :)

  SvaraRadera
 6. Mycket sköna bilder i denna intressanta och trevliga blogg!
  Hälsningar/SA

  SvaraRadera
 7. Aaah! Mycket vackert!
  /Jukka

  SvaraRadera
 8. Riktigt vacker bild, med en känsla av ordning och stillhet. GIllas!

  /Jimmy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Jimmy! Ordning och stillhet kan vara skönt ibland!

   Radera
 9. Vackert Mats...
  Härliga kontraster mellan kallt och varmt.

  vh

  SvaraRadera