fredag 27 juli 2012

Lugnaste natten

Börjar bli lite sliten nu efter alla nätter i sträck som jag varit ute. Det märks tydligt nu att det börjar bli mörkare också. Tidigare under sommaren har jag stuckit iväg vid 02.00 hemifrån. Nu räcker det att gå upp vid 03.00.
Den här natten och morgonen blev dock ovanligt lugn. Inte mycket djur ute. Det enda jag träffade på var rådjur på några olika platser. Ljuset var heller inget att skryta med i natt - det mulnade på och blev riktigt mörkt :(
Hur som så poserade den här råbocken så fint under en rätt lång stund. Så det blev några skarpa porträtt samt lite mer personliga bilder också.

/Mats

18 kommentarer:

 1. Vilken vacker tolkning av råbock i sommarnatten.
  /Per

  SvaraRadera
 2. Läcker Bild Mats :)
  Man blir helt klart sliten men vädret har varit tjänligt på mer än ett vis för min del, inte bara klara fina nätter utan också regniga sådana å då kan man ta igen sig lite :) Väldigt svart börjar det bli på nätterna nu även om det är klart och fint.

  /PJ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Peter. De mörkare nätterna passar väl dig som handsken :)

   Radera
 3. Hej Mats!
  Ja väldigt konstigt faktiskt. Även jag har gått upp precis som du klockan 02:00 tidigare, går nu upp 03:00 :) Har gjort det varje dag i två veckor nu :)

  Tidigare har jag fotograferat både älg och rådjur, på samma plats. Även vildsvin och räv. Men denna natt och morgon var det väldigt lugnt! Bara två rådjur såg jag, varav jag fotograferade en på rätt långt avstånd. Konstigt att man bor så långt ifrån varandra men att ens historier och upplevelser kan vara så lika :)

  Allt gott!

  /Niklas

  SvaraRadera
  Svar
  1. :) det var som fasen. Förmodligen gör de varma nätterna att djuren håller sig undan. Fortsätt köra hårt med fotandet.

   Radera
 4. Ja det var faktiskt som fasen. Var ute från sju på kvällen till sex nästa morgon och såg bara två vitsvanshjortar där det en vecka sen kryllade av djur. Och jag bor ännu längre borta - in södra Finland.

  Jag smög runt på bra ställen, åkte några skogsbilvägar där det ofta finns djur men icket. Tomt var det och fina dimmslöjor som skulle nog ha bjudit på mycket...

  Men som sagt, nu kan man ju sova några timmar mitt på natten :))

  /Heikki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inget ont som har något gott med sig :) Sov nu lite! Tror vi har bilder så det räcker snart :)

   Radera
  2. Vi har ju knappt börjat...

   /Heikki

   Radera
  3. :))) just det. Får slita vidare då :)

   Radera
 5. Här i Vännas har de varit lugnt med djur ett tag. igår natt fick jag ett möte med älg. Det var mitt första riktiga möte där vi tittade på varandra i 40 min. Så för första gången hade ja tid o leka lite med mina bilder:)
  Resultatet finns på min blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grattis till ditt möte. Ska kika när jag kommer hem senare i kväll.

   Radera
 6. Usch ja nu går vi mot mörkare tider igen :( lite deprimerande. Men du får lite sovmorgon istället ;) vacker personlig bild på herr bock :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja mörkret går inte bromsa nu. Tack för dina vänliga ord!

   Radera
 7. Akkurat passe abstrakt og stemningsfullt til at det traff riktig så godt hos meg :)

  SvaraRadera
 8. Den här bilden är mycket bra tycker jag, den är helt klart i min smak. En bild som jag tittade länge på helt klart...
  Morgan

  SvaraRadera