söndag 29 juli 2012

Ett gott tecken

Korpen är verkligen en fågel som fascinerar. Mytomspunnen. Här hemma i skogarna runt Bashult så finns faktiskt rätt mycket korp.
- Förr i tiden sa man att det var ett gott tecken om man såg flygande korpar t ex innan ett slag eller efter en helig-kult handling. Man trodde också att Odens två korpar (Hugin och Munin) flög över jorden och inhämtade uppgifter från världens alla hörn - både från döda och levande.

/Mats

12 kommentarer:

 1. Tar mina tankar obönhörligen till filmen 'Korpen flyger'. Den är sägenomspunnen, fågeln. Härligt mystisk bild!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en otäck film :) Tack för dina rader Ove!

   Radera
 2. Jag är ju korpfrälst... :-) Underbar bild Mats, Snyggt motljus. Idag hörde vi dem bara, fick titta på kärrhök och ormvråk (då jag lider av extrem nackspärr blev det inget fotande :-P) - nästan lika roliga att bevaka som korp. Korp är dock inte alls så skygga, och de går att locka på, Miklos har gjort det flera gånger och de kommer oftast seglande, så man blir så där töntigt lyrisk. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Jenny. Blir också lyrisk när man lyckas locka korpen närmre :) Hoppas nacken blir bättre.

   Radera
 3. Korpen är en fantastisk fågel, blir till mig jag med när dom är i närheten! Fantastisk bild Mats, underbart fångat i motljuset i rätt ögonblick!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Miklos. Ja den fågeln är verkligen fantastisk.

   Radera
 4. Läcker bild! Såg 2 stora korpar på nyslaget fält där de kalasade på sorkar säkert som gått åt. Fick ju inte fram kameran i tid. Har alltid kameran med man vet ju aldrig vad för kul man ser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ibland hinner man inte :( Här fuskade jag lite - satt gömd och väntade ca 10 min på att den skulle ge sig iväg.

   Radera
 5. Stämningsfyllt. Stark bild då fågeln flyger mot det mörka.
  /Martin

  SvaraRadera
 6. Riktigt läcker bild som jag gillar mycket!!!

  SvaraRadera