söndag 15 januari 2012

Råbock i Bauers skogar


En bild från i morse. Exakt på den här platsen (57.875 | 14.499) fotograferade jag älgen i dimma, som finns i boken John Bauers skogar på sidan 40-41.
Det är något speciellt med den här platsen. På något sätt framträder trädstammarna nästan alltid så här snyggt här - precis så som John Bauer ofta målade dem i sina konstverk. Raka stammar med mörker runt om.
Att det var en råbock som poserade framför den snygga fonden, istället för en älg, tycker inte jag gör så mycket. Han är minst lika vacker.

D3 med 600 mm. 1/30 sek med bländare 5,6. ISO 2500.

Mats Andersson /N

(147.039)

20 kommentarer:

Kerstin sa...

Verkligen en stämningsfull och snygg bild!
/Kerstin

Anonym sa...

Wow, läckert!

tobias sa...

skön stämning

Hilda R.B sa...

Nydelig og malerisk uttrykk,

Anonym sa...

Härligt Mats...En bild med fart i.
Jag gillar verkligen den dystra mystiska tonen i dina bilder.

Mats Andersson sa...

Tack Matts!

Mats Andersson sa...

Tack för era vänliga kommentarer!!!

Bosse Haglund sa...

Rådjuret perfekt i det lilla ljus som sipprar igenom. Udda komposition, men bilden har andra kvaliteter som är viktigare och bakgrunden är skitläcker.

Mats Andersson sa...

Tack Bosse. Den här platsen ser inte mycket ut för världen från vägen, Men varje gång jag fotat djur mot den här skogen så har det blivit en häftig bakgrund. Kan inte riktigt säga varför. Förmodligen att skogen är gallrad för rätt länge sedan och sedan röjd så att inte sly kommit upp. Sedan träffar alltid ljuset från det öppna fältet på de första raka trädstammarna. Det i kombination med kraftigt tele gör väl att bakgrunden så ofta blir rätt spännande här. Och så står här ofta djur förstås :) De går bara några meter ut från den skyddande skogen och betar på fältet. Tack vare att de känner sig trygga med skogen så nära så brukar man kunna komma dem riktigt nära ibland.

Viola sa...

Veeeldig vakkert! Følelse i bildet..

Anonym sa...

Läckert, en typisk Mats A bild tycker jag .... Ha de Thorsten

Karin Wijk sa...

Vilket ställe! Det är "bara" att stå och vänta på precis ett sådant ögonblick. Så snyggt fångat. Fantastisk bild :-)

Mats Andersson sa...

Tack Thorsten!

Mats Andersson sa...

Tack Karin. Fördelen med det här stället är att man ser det från "stora" vägen. Så varje gång jag åker förbi ser man tydligt om där står några djur :) Och ibland gör det så :). Bara att svänga in o parkera bilen bakom ett mindre skjul som står där. Sedan smyga lite - och klick, klick, klick :))))

Anonym sa...

Magiskt!
/Rikard

Ulla-Bella sa...

Underbart vacker bild, råbocken känns bara som en bonus då trädstammarna i sig är så magiska. Undrar dock om det inte snart kommer att publiceras en råbock på en annan blogg tillhörande en fd naturfotograf. ;)

Mats Andersson sa...

Tack!

Mats Andersson sa...

Stort tack. I Love :) också trädstammarna. Inte omöjligt att råbocken springer vidare...

Jimmy Tjäder sa...

LYSANDE!

/Jimmy

Anonym sa...

Underbar bild! Som tagen ur en saga.
/Jukka