söndag 15 januari 2012

Råbock i Bauers skogar


En bild från i morse. Exakt på den här platsen (57.875 | 14.499) fotograferade jag älgen i dimma, som finns i boken John Bauers skogar på sidan 40-41.
Det är något speciellt med den här platsen. På något sätt framträder trädstammarna nästan alltid så här snyggt här - precis så som John Bauer ofta målade dem i sina konstverk. Raka stammar med mörker runt om.
Att det var en råbock som poserade framför den snygga fonden, istället för en älg, tycker inte jag gör så mycket. Han är minst lika vacker.

D3 med 600 mm. 1/30 sek med bländare 5,6. ISO 2500.

Mats Andersson /N

(147.039)

21 kommentarer:

 1. Verkligen en stämningsfull och snygg bild!
  /Kerstin

  SvaraRadera
 2. Nydelig og malerisk uttrykk,

  SvaraRadera
 3. Härligt Mats...En bild med fart i.
  Jag gillar verkligen den dystra mystiska tonen i dina bilder.

  SvaraRadera
 4. Tack för era vänliga kommentarer!!!

  SvaraRadera
 5. Rådjuret perfekt i det lilla ljus som sipprar igenom. Udda komposition, men bilden har andra kvaliteter som är viktigare och bakgrunden är skitläcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Bosse. Den här platsen ser inte mycket ut för världen från vägen, Men varje gång jag fotat djur mot den här skogen så har det blivit en häftig bakgrund. Kan inte riktigt säga varför. Förmodligen att skogen är gallrad för rätt länge sedan och sedan röjd så att inte sly kommit upp. Sedan träffar alltid ljuset från det öppna fältet på de första raka trädstammarna. Det i kombination med kraftigt tele gör väl att bakgrunden så ofta blir rätt spännande här. Och så står här ofta djur förstås :) De går bara några meter ut från den skyddande skogen och betar på fältet. Tack vare att de känner sig trygga med skogen så nära så brukar man kunna komma dem riktigt nära ibland.

   Radera
 6. Veeeldig vakkert! Følelse i bildet..

  SvaraRadera
 7. Läckert, en typisk Mats A bild tycker jag .... Ha de Thorsten

  SvaraRadera
 8. Vilket ställe! Det är "bara" att stå och vänta på precis ett sådant ögonblick. Så snyggt fångat. Fantastisk bild :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Karin. Fördelen med det här stället är att man ser det från "stora" vägen. Så varje gång jag åker förbi ser man tydligt om där står några djur :) Och ibland gör det så :). Bara att svänga in o parkera bilen bakom ett mindre skjul som står där. Sedan smyga lite - och klick, klick, klick :))))

   Radera
 9. Underbart vacker bild, råbocken känns bara som en bonus då trädstammarna i sig är så magiska. Undrar dock om det inte snart kommer att publiceras en råbock på en annan blogg tillhörande en fd naturfotograf. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack. I Love :) också trädstammarna. Inte omöjligt att råbocken springer vidare...

   Radera
 10. Underbar bild! Som tagen ur en saga.
  /Jukka

  SvaraRadera