söndag 9 maj 2010

Naturen som konst





Idag har jag jobbat fram en ny serie med bilder på temat "naturen som konst".
- totalt blev det 14 bilder.

Har använt D3 med 14 mm till samtliga 14 bilder i serien.

/Mats Andersson

(42975)

14 kommentarer:

Lars Andreas Dybvik sa...

:) :) :)

Jörgen Håkansson sa...

Sköna bilder helt klart, ruggigt svag för såna här bilder. Går inte att gå ut med kameran numera utan att göra åtminstone en sån bild :)

Bararesor sa...

Jag säger som Jörgen.
Dessa tilltalar mig mycket. Dom känns...går inte att förklara...

ingrid sa...

..Lurer alltid på om disse kunsteriske utrykkene er noe du skaper i etterbehandlingen eller er det en eller annen teknikk du bruker når du tar bildene?? Uansett, så er det utrolig vakre bilder du viser her Mads! :)

Mats Andersson sa...

Tack för alla kommentarer.
Ingrid - alla bilder på den här bloggen är skapade direkt i kameran. Dvs inte gjorda med hjälp av bildbehandlingsprogram. Det enda jag gör med vissa bilder är justering av kontrast, färg och ev. justering i levels. De svartvita är samtliga konverterade i photoshop och i vissa fall har jag där även skapat ett filmkorn med hjälp av programmet.
- bilderna här är gjorda med kraftig vidvinkel. 1/5 sek och bländare 22. Jag har rört kameran. I snitt brukar jag få göra ca 10-15 exponeringar för varje motiv för att få fram den rätta känslan. Ibland fler... /Mats

Åsav sa...

Mmmm... bilder jag faller för! Härlig känsla!

ingrid sa...

hei igjen, så koselig at du tok deg tid til å svare så utfyllende :) måtte teste med en gang selv! -resultatet ble ikke like flott som her, men skjønner greia. Takk! klem ingrid :)

Karin Wijk sa...

Gillar bilderna! Intressant att höra dig berätta hur du gör. Blir inspirerad :-) / Karin

Geir Ole sa...

Flotte bilder som tiltaler meg både i form og farge. Spesielt første og siste bildet treffer godt :) Godt når bilder kan stå for seg selv og fortelle noe til en ..... og så må en inn en gang til for å sjekke tankene som kom :)

Anonym sa...

Väldigt fina abstraktioner där ändå känslan av motivet tränger igenom med färger och struktur. Annars tycker jag rätt mycket av din fotografi är "Naturen som konst" /Mathias

Peters bildmagi sa...

Underbar känsla i dessa bilder.
Sätter verkligen fantasin i rörelse.
I like :-)

Anonym sa...

Jag håller absolut med dig Mats,, Naturen är konst och de där bilder viser det. Känsla i bilder är speciell och de innehåller passionen du gör din konst med.
/alberto

Mats Andersson sa...

Tack så väldigt mycket för alla värmande kommentarer!

Per sa...

En skön serie bilder, gillas!
/P