tisdag 2 juli 2013

Ensligt. Men ...

... ack så vackert.
Ensligt landskap. Småland, juli 2013.

Ensliga landskap förmedlar något speciellt. Just nu gillar jag känslan av att där inte finns något liv - bara jag, ensam i en tom natur. Nu är det ju givetvis inte så - just här i det här området brukar jag finna mest djur. Utanför bild till vänster gick flera rådjur. Ute till höger några tranor. Men det är väl just det som är så fantastiskt med fotografi - man gör ett aktivt val vad man vill visa. Vilken känsla man vill förmedla. Likväl är bilden ett ögonblick av verkligheten. Just då. En bild som inte ljuger. Några minuter senare såg det inte ut alls så här - då brände solen bort de vackra dimmorna. Då framträdde ett landskap som inte var lika vackert. Då kunde man se en traktor längre bort på ett fält. Man kunde ana ett hus. Några hästar gick också i en hage långt där borta - sådant som jag inte ville visa på bild.
Nöjd och belåten över ytterligare en mycket lyckad natt så återvände jag hem vid 5-tiden. Somnade ganska fort - för att sedan vakna till fågelkvitter vid 8-snåret. Två glada hundar satt vid sidan om sängen och tittade. Alltså dags att kliva upp och ut i naturen igen - en hundpromenad på morgonen gör att man piggnar till och blir på mycket bra humör. Njuter i fulla drag av att ha semester. Efter lite arbete med huset här på gården nu under dagen så väntar ytterligare en natt i naturen. Kanske får jag äran att möta vildsvinen i natt? :)))


Mats Andersson/N

14 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tack Lollo!!! Vad glad jag blev :)

   Radera
 2. Så vackert och fridfullt! När ensamhet är självvald är den ljuvlig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Erika! Vilka kloka ord också! Så sant!

   Radera
 3. Mats, du är en mästare i att göra aktiva val. En bild som berättar om en plats och tidpunkt man skulle velat uppleva. Jobbar 1,5 vecka till innan det är dags förSEMESTER:

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack Kenneth för dina vänliga ord. Känner på mig att du får en underbar semester :)

   Radera
 4. Oj vad vackert....jag har ju flera veckor kvar att jobba. Såååå sugen att gå ut som du, vilken superbild!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Har haft tur med vädret här - kalla nätter vilket skapat fina dimmor. I natt var det endast 5 grader när jag var ute.

   Radera
 5. Verkligen snyggt,och det är klart,är man ute vareviga natt så lyckas man ju pricka in dom magiska nätterna och morgnarna...:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Visst är det så. Bilder från den här natten kommer :)))

   Radera
 6. Visst gör du fantastiska bilder, men du får dom knappast gratis. Du får offra mycket (bla. din sömn) för att få dem.
  /James

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack James. Har sovit ifatt nu - kom hem vid 05.30. Nu är det arbetskläder på och en heldag med husmålning :) Vila kan man göra i graven ;)))

   Radera
 7. Herlig lesning - jeg synes at det er fint at du "ofrer" deg, vi får et fantastisk bilde, mens du får mye mer enn det, for den stemningen kan ikke fotograferes.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Som du säger - upplevelsen är oslagbar.

   Radera