fredag 30 november 2012

Viktlöst i ett stim ...

Barracudor. Borneo 1994.
Ytterligare en äldre bild. Att sväva viktlöst mitt inne i ett gigantiskt stim med Barracudor är en härlig känsla. Spännande.
Jag hade inte fotograferat med blixt om vattnet hade varit grumligare - eftersom den typen av reflexer rent teoretiskt skulle kunna utlösa en otrevligare sida hos de här rovfiskarna. Dock finns inga kända olyckor där Barracudor attackerat människor. De här rovfiskarna är ca någon meter långa. Jag har även flertalet gånger träffat på enstaka individer som varit ca 1,5 meter långa. Ofta i anslutning till grottor och vrak. Några gånger har jag även mött riktigt stora individer på djup neråt 50 meter.

Den här bilden kom till i Borneo 1994. Jag använde en Nikonos V med 35 mm. Djupet var ca 25 meter.

/Mats

6 kommentarer:

Jenny sa...

Ooh, läcker! Den här gillar jag. Antar att den skulle vara läcker även i färg? Barracuda... *tugg tugg* :-)

Mats Andersson sa...

Ooh Tack :))) Den funkar i färg - men jag är lite trött på den typen av UV-bilder. Blir väldigt mycket blått i dem. Hade det inte varit så djupt här så hade också färgerna blivit betydligt roligare.

Matts sa...

Måste vara en riktigt häftig upplevelse att få vara en del av ett barracudastim...de är respektingivande med dess rovliknande utseende och tandbeklädda mun.
Testade faktiskt på dykning detta år...ett frö såddes i mitt huvud om möjligheterna till ett annorlunda fotograferande, så vi får se hur det blir framöver ;-)

Trevlig helg...

Mats Andersson sa...

Det är onekligen häftigt när de samlas så här i enorma stim. Vad spännande att du testat dykning! Klart du ska ta cert :) Och det finns otroligt många häftiga motiv under ytan. Trevlig helg.

Jörgen sa...

Det största stimm jag varit med om upplevde jag på Mallorca av alla ställen :)

Mats Andersson sa...

Har dykt med stora stim där också och vid Menorca. Men de är betydligt mindre där. Men likvä väldigt vackra.