lördag 24 november 2012

En unik inblick ...

... i grävlingarnas liv.

Grävling vid gryt. 121124.


Under veckan har jag bevakat grävlinggrytet dygnet runt med hjälp av min åtelkamera.
Många tror säkert att grävlingen dragit sig tillbaka ner i grytet nu. Men så är det verkligen inte :)
Det var bara en av nätterna som de inte visade sig. Annars har de varit ute varje natt under veckan. Jag har även fått unika bilder där man ser två grävlingar som leker med varandra. Ja - i vilket fall en grävling som leker med den andra. Den hoppade över den andra grävlingen flera gånger. Riktiga glädjeskutt. Den andra grävlingen lät sig dock inte luras in i leken - satt bara kvar och kliade sig :)))
Mestadels jobbar dom med att samla in gräs och dra ner i grytet. Göra mysigt inför stundande vinter. När de kommer backandes med en gräsboll under sig fångade jag första gången på film redan i början av september.
Bilden här är från i natt. Grävling sitter vid sitt gryt, Småland 121124. Klockan är 01.37.

/Mats

6 kommentarer:

Kristina Eriksson sa...

Har önskat mig en åtelkamera i julklapp. Denna som du beskrev tidigare verkar ju fungera jättebra med alla fina bilder du visat. Har den några nackdelar av betydelse så man skulle välja en annan modell? Den har ju goda betyg i olika tester.
Fina grävlingar du har.

Mats Andersson sa...

Vad kul Kristina. Tror att den här är den absolut bästa. Den har funkat oklanderligt! Så spännande och roligt när man efter en vecka tittar på filmerna :) När jag fick se att grävlingarna lekte på det här sättet och pysslar om varandra så mycket blev jag nästan tårögd. Jag ska lägga ut delar av filmen senare. Hoppas tomten är snäll nu då och ger dig kameran :)))

Unknown sa...

När man talar om trollen...:))) Kul att de fortfarande är aktiva!

Mats Andersson sa...

Superkul. Alla tre ser dessutom mycket välgödda ut :)

Unknown sa...

Lustigt...:)

Kristina Eriksson sa...

Tomtarna här i Lindome hör till den snälla sorten. Tycker det är såå roligt att experimentera sig fram genom fotograferandet. Kanske hittar jag så småningom min egen nisch o ett enhetligt sätt att göra bilder på men vägen dit är ganska lång. Det finns ju så mycket roligt att utforska. Pryltokig säger mina ungar. .....