fredag 23 mars 2012

Nattens skogar


"Det finns en lucka i världssmärtan, genom vilken de säregna faller oavbrutet och evigt; en kropp som faller genom iakttagbar rymd, berövad försvinnandets avskildhet; som om avskildheten, som obönhörligt drar sig undan, genom själva sitt fjärmandes lyftkraft tvingade kroppen till en evig nedåtrörelse, men på samma fläck, och ständigt i blickfältet." Djuna Barnes, ur Nattens skogar.

Trevlig helg!
PS. Just nu sitter jag på ett flygplan och har 17 timmars flygresa framför mig. Reser långt österut. Finns det möjligheter att koppla upp en dator där jag ska befinna mig så kommer jag givetvis lägga ut aktuella bilder. Annars "syns" vi här igen i april.

Bilden är från boken John Bauers skogar. Platsen ligger strax norr om Rogberga. Den här platsen har jag ofta besökt när det börjar skymma. En mycket spännande urskog - där man kan upptäcka mycket.

Mats Andersson /N

11 kommentarer:

The Secret Garden sa...

Det där på bilden är tydligt guden Pan som drar förbi som en lätt hägring.

Spannande, vart ska du, vad ska du göra, hur ser det ut... :)

Ha en fin resa!

//Boije

Per sa...

Spännande, och ett rysligt (bra) citat.
Trevlig resa!
/Per

Anonym sa...

17 timmar? Det kommer man ju hur långt som helst på...
/fröken Tyko

Erika Ahlberg sa...

Låter inte helt fel. Vad du än gör och vart du än är så ta hand om dig och fota mycket :) Citatet ovan är grymt och bilden är skum men samtidigt spännande.

Mats Andersson sa...

Tack Boije! Bra tolkat :)

Mats Andersson sa...

Tack Per. Ja, Djunas text är grym.

Mats Andersson sa...

Ja. 17 timmar i luften och 21 timmar från Arlanda = omtumlad på Bali :) Årerstår då att se om jag lyckas fånga vildsvinen och den stora solfisken på bild:)))

Mats Andersson sa...

Lovar att fota mycket :) Har gått upp i mörkret kl. 05.00 varje dag hittills för att möta gryningsljuset. Magiska vyer med havet och de stora vulkanerna i horisonten.

Ulla-Bella sa...

Spännande bild, och ett passande citat. Måste säga att det är mycket trevligt med fotografer som faktiskt anger källa till vart och från vem de "lånat" citaten. ;)

HansKE sa...

Jeg liker din stil, og din teknikk!
Spennende bilder som ofte påkaller fantasien!

Kristina Eriksson sa...

Ha en fin semester o en fin påskhelg!