måndag 10 oktober 2011

Höstens konung


Måste erkänna att jag tänker på "mina" älgar. Pågående älgjakt kommer sannolikt medföra att många av de individer jag lärt känna-igen kanske inte finns mer.
- Har inget emot jakten. Vet att det är nödvändigt. Men det känns trots allt olustigt.

Mats Andersson /N

(128.588)

10 kommentarer:

Sven Magnusson sa...

Suck, suck. Håller med och känner på samma sätt. Jag har ju mina älgar ett par mil från dina, men hotet är detsamma. Och flera kommer förmodligen bara finnas kvar på våra bilder om någon vecka.

Anne sa...

Så enig og så enig! og du har nok en kvinnes oppmersomhet :-)

Anonym sa...

Åh, lilla Karin...

Art sa...

Dette bildet er virkelig vakkert!

Ha en fin kveld!

Jan-Olov Wogenius tel. 0706-476346 sa...

Ja,tyvärr är det väl nödvändigt med jakt i det samhälle vi skapat där det vilda får mindre och mindre livsutrymme.

Anonym sa...

Inte ofta jag ser älgporträtt... dessutom snygg inramning med alla höstfärger! Tycker mig ana ett ansikts(?)uttryck "hur skall det här gå...?"
/Martin

Kerstin sa...

Han ser allt lite bekymrad ut! En riktigt tjusig höstbild! Hoppas att du får återse någon av de dina efter jakten!
/Kerstin

Per sa...

Samma känsla här.. Träffade på en av mina älgar i går morse på väg till jobbet, hoppas han överlever veckan. (F.d. jägare som nu mer bara jagar med kamera).
/Per

Anonym sa...

Kom in på denna bloggen av en slump. Tycker det är en fantastisk bild. Fint ljus på älgen. Tyvärr har jag blivit skadad av hela Terje grejen och tycker att den ser inklistrad ut, vilket jag inte tror att den är, men tanken finns ändå där.

Hur som helst, jag kommer fortsätta besöka din blogg och många andra naturfotobloggar tack vara mitt nyvunna intresse för naturfoto. Det är i alla fall något att tacka terje för.

Mats Andersson sa...

Tack alla. Givetvis är den inte inklistrad! Visar gärna filen i stort format för dig om du vill. Har en hel serie bilder från detta tillfälle också! Maila mig gärna - jag tar inte illa upp.