onsdag 12 oktober 2011

Lättare att klistra in II


Fortsätter med den här lilla miniserien.
- Den här typen av bilder på flygande korpar ser man ju ibland. Men de som är ute i naturen vet också hur skygga de här fåglarna är.
Och visst hade det varit enklare att klippa in en flygande korp och placera perfekt mellan granarna. Annars får man snällt stå i skogen flera timmar och göra hundratalet bilder. Frysa fingrarna av sig :)
- Den här bilden lyckades jag göra i mars 2010. Och förmodligen var det ett kadaver i närheten då det var väldigt mycket korpar som helt plötsligt började cirkulera runt där jag stod. Jag gjorde säkert flera hundra bilder. 18 bilder sparade jag dock från det här tillfället. 18 bilder som jag tycker är helt ok. Inga unika bilder på något sätt. Men hyfsat bra.
- Den här bilden har jag sedan konverterat till svart-vitt och lagt på ett filmkorn för att förstärka den lite mystiska känslan. Bilden finns även med i den nya boken "John Bauers skogar" som släpps 4 november. Där ligger den stort på sidan 98, i färg.
- Och du, jag står gärna i skogen flera timmar o fryser fingrarna av mig. Den här upplevelsen är något som verkligen etsat sig fast i mitt minne. Att jag dessutom fick några bilder ser jag bara som en bonus.

D300. Brännvidd 300 mm (450 mm). 1/640 sek med bländare 2,8. ISO 400.

Mats Andersson /N

(129.106)


8 kommentarer:

 1. Har man väl varit i den där sextiondels sekunden, då vill man bara dit igen!

  SvaraRadera
 2. Fin bild, där du verkligen fått fram mystiken

  SvaraRadera
 3. Underbar serie detta Mats! Fortsätt frys om fingrarna, och skapa vackra bilder !

  SvaraRadera
 4. Jag tillhör dem som älskar korp. Verkligen älskar. Går inte en dag ute utan att jag och min man hör, eller ser, korp. Några gånger har de fastnat på bild också, ibland med just den där typen av bild när de fladdrar in bakom trädtopparna. Inte alltid bilderna är suveräna men det skiter jag i. För mig är upplevelsen allt. Jag är inte såpass duktig fotograf att jag kan förmedla det jag ser och känner med kameran så ofta, men ärligt talat - för mig spelar det inte så stor roll. Jag fotograferar inte för publiken - utan för min egen skull. Så jag håller med dig. Jag står gärna där och fryser en stund extra, och lite till, bara för upplevelsens skull. Med lite tur får man sedan till den där bilden man ville ha. :)

  SvaraRadera
 5. Ja du Mats, det var ett tag sen jag skrev hos dig, tror att det var före Terjegate!
  Du har visat och kommer med all säkerhet att i framtiden visa din egenart som fotograf, den jag uppskattar och respekterar som din egen! Jag FÖRSTÅR så väl att du känner dig kränkt och besviken, mot lögnen kan man aldrig skydda sig, men jag tycker att du borde lämna allt detta, svek, lögner och manipulation bakom dig, och stå på dina egna stadiga fötter!
  Du behöver inte bevisa din oskuld inför något som en fd vän har gjort sig skyldig till.
  Jag önskar dig ett stort lycka till! med bok, naturfotoföredrag och kommande utställning!
  Så enkelt...var bara DU!
  Gertie

  SvaraRadera
 6. Ja du klarar dej onekligen på egen hand!Häftig korpbild.

  SvaraRadera
 7. Jag har inte lyckas fånga korp på ett år trotts att jag är i deras revir ofta

  SvaraRadera