torsdag 24 oktober 2013

Svalt intresse ...

... från hemkommunen. Men i övrigt flyter det på bra :)

Nutidningen, 23 oktober 2013.

Intensivt, intensivt och intensivt. Det är det minsta jag kan säga nu. John Bauer-utställningen är utkörd och jag ska bara montera de sista 15 bilderna. Skönt att ha det här klart redan nu. Vernissage i Borås 21 november kl. 18.30. Ännu mer glädjande är att jag redan innan bilderna visats lyckats sälja bilder samt teckna kontrakt med fler museer - så den ganska stora kostnaden att ta fram alla bilder (54.000 kr) är redan tillbaka. Tack alla bildköpare med flera för det!!! Lite tråkigt är trots allt att ingen i hemkommunen hittills visat intresse för utställningen.
Beträffande konjunkturen rent generellt så känns det som det är på gång att vända. Min bildbyrå i Stockholm toppade försäljning av mina bilder den här månaden. Utöver det så har jag fått beställningar på bilder till tre olika väggalmanackor (36 bilder totalt). Otroligt roligt att få med sina bilder under ett helt år på tre olika ställen i landet - upplagor totalt på närmre 30.000 exemplar.
Ytterligare en glädjande nyhet var att en helt ny kund - Landstinget - beställde 11 av mina bilder tryckta på glas i stort format.
- Så håll tummarna att trenden håller i sig - kanske är som sagt konjunkturen på väg att vända uppåt.

PS. tack alla ni som beställt de nya böckerna. Om allt fungerar som det ska så kan jag börja leverera dem under vecka 45.


Mats Andersson/N

14 kommentarer:

 1. Vilka härliga nyheter Mats! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. :))) roligt att det blir några kronor mer vissa månader. Kul. Tack!

   Radera
 2. Ingen blir profet i sin egen hemstad..Hoppas att du vinner! När kommer grävlingen??;))))))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske är så. Grävlingen borde väl traska förbi här ute vid 12-snåret ;)))

   Radera
 3. Jag vill ha en blå stjärnklar himmel! ;)))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ta din kamera o fota ut genom fönstret nu då :))))

   Radera
 4. Roligt att det går bra för dig! :-D Grattis! Ser fram emot böckerna. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack du vänliga. Hälsa alla där hemma!

   Radera
 5. Bara att gratulera till alla framgångar. Roligt att se att naturfoto,visserligen på ditt sätt,kan platsa bland "finkonsten".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Jan-Olov. Kanske bidrar mitt sätt att fler får upp ögonen även för andra typer av naturfoto. Naturfotot är på G nu :))) Ha en trevlig helg och fota mycket.

   Radera