torsdag 17 oktober 2013

Höstmöte

Många möten med skogens konung blir det nu på hösten. Fick även höra att det var dåligt med älg i Hälsingland :)) Så jag blev ombedd att ta med några av "mina" älgar dit förra veckan ;)
- På en kvällstur i Hälsingeskogarna lyckades åtminstone jag se fem (5) älgar under loppet av ca 10 minuter :))) Så visst finns skogens konung även i de trakterna - bara man tittar efter.
Den här bilden är dock från mina hemmatrakter.

I helgen har även /N sitt höstmöte. I morgon kväll ska jag hålla ett bildföredrag. Hedrande och kul. Jag ska prata lite om Heikkis och mitt bokprojekt MÖTEN. Jag visar en hel del av mina bilder som jag inte visat tidigare och tänkte avsluta med mitt nya bildspel MÖRKER. Ser mycket fram emot att få träffa alla medlemmar samt ta del av ett mycket intressant program under helgen. Kanske blir det även lite tid över till bildskapande på de kala klipporna vid havet.

Så jag säger trevlig helg redan nu - i morgon fm styr jag kosan mot Orust.


Mats Andersson/N

7 kommentarer:

 1. Skönt mörk och mystisk älgbild. Hoppas det går bra med bildvisningen.

  /Erik

  SvaraRadera
 2. Jättefin bild! Jag har ju sett älgar med här hemma på mina fototurer. Men årets start på älgjakten med dåligt resultat vittnar om att det är mindre älg nu. Trist att skogsbolagen vill ha bort älgen och det skall skjutas för mycket enligt min mening.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Tråkigt att det tycks skjutits för mycket. Kanske har tallplanteringar med mera vara hårt utsatta?

   Radera
  2. Man har ju flyginventerat, gjort älgspillningsinventeringar, älgobservationer första veckan på älgjakten. Det ligger till grund för kommande år. Vi fick en tilldelning förra året på 19 älgar o sköt 11 i hela älgskötselområdet på 9 000 ha. Därav har vi bara 12 vuxna i år och vi skall skjuta 7 hondjur o 5 tjurar över 6 taggar. Men, hondjur är ju produktiva djur.....det känns etiskt inte rätt anser många av oss jägare faktiskt.
   Visst är det tall de äter och skogsbolagen är ju drivande i detta såklart att stammen skall minskas. Reglera med kalvavskjutning o tjurar utan restriktioner och låt korna vara tycker jag

   Radera