fredag 17 maj 2013

Nattens vandrare III

Grävling promenerar. Bashult 16 maj 2013.

D3 med 14-24 mm. Brännvidd 24 mm. 1/8 sek med bländare 2,8. ISO 2.500

TREVLIG HELG! Och trevlig 17:e maj alla norska vänner!


/Mats

11 kommentarer:

 1. Häftigt och vackert som tusan! Trevlig helg !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lasse!!!! Ha en bra helg du också!

   Radera
 2. vad händer om grävlingen kommer så nära så att den nosar på dig och den blir överraskad?

  Jag var med om detta i morse...och jag kände plötsligt att jag inte ville testa, så innan den hann fram till mig, jag satt på huk, så sa jag en mening högt så att den skulle fatta att det var en annan varelse framför den.
  Måste erkänna att jag fick för mig att den kanske skulle bitas (har hört får många skrönor här i Jämtland) när den blev helt överraskad så där.

  Jag höll på att fota ett övergivet torp när en grävling kom från skogen som om den var radiostyrd rakt emot mig. Den var jordig och lite blodig på nosen, kanske hade den bökat lite väl kraftigt i jorden.
  Sedan ångrade jag mig, naturligtvis, och tänkte att: Fasen, jag skulle haft is i magen och låtit den komma upp i "famnen". Men, som sagt, jag kände att det bästa var att låta den veta att jag satt där.

  Men nåt vettigt gjorde jag i alla fall. Det var massa brädor med långa spikar som låg med spiken rätt upp. tog och samlde ihop dem så att ingen, människa eller djur, kunde trampa sig illa på dem.

  //Boije

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vid den här tiden på året är grävlingarna i vilket fall här nere mycket skygga. Jag jobbar med flera kameror som har sändare samt fjärrutlösare. Det skulle aldrig gå komma så här nära. Kameran står endast 2-3 meter från grävlingen här. Det har tagit nästan 1 månad att vänja den vid ljudet från kameran! De första 14 nätterna fullkomligt flög den iväg varje gång den hörde kameran. Det beror sannolikt på att du nu är så mörkt. Lite senare när nätterna är ljusare är det lättare att komma dem nära om vinden ligger rätt och man har tur att lyckas smyga helt tyst. Och det går egentligen bara komma dem nära om de är upptagna med att leta mat. Men som sagt - nu så här tidigt på våren är de väldigt skygga. De nätter jag lyckats komma dem hyfsat nära nu är när jag suttit på plats ute innan mörkret och att då vinden varit rätt. Lång väntan!!!! Men då går det bra om man sitter helt still och tyst. Grävlingen har fått ett otroligt rykte om sig att bita. Men icke! Den kan säkert försvara sig - som alla djur om den blir attackerad. Men mina observationer de senaste åren visar att de är väldigt sociala och vänliga. Gott att du fick bort brädorna med spikarna!!! Ha en trevlig helg Wictoria.

   Radera
 3. Två riktigt bra bilder på grävlingen du visat nu, det lönar sig att liga i :)

  Trevlig helg!
  /Henrik

  SvaraRadera
 4. Åhh såå fint det var med den grevlingen som tusler og tasler i veg..og så det koselige lyset i huset.Det må være fred der!

  Tusen takk for 17 mai!
  Vi hadde det kjempebra)))Masse kaker, spekekjøtt, musikk og dans..Desverre kunne jeg ikke drikke noe for jeg måtte på jobb!Men det gjør ingenting!Bare koseligt å være sammen med pasientene:))

  Håper dere også har det bra:))

  Masse hilsener fra Anita:))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anita! Du får väl drikke något idag då ;)

   Radera
 5. Är det månne ert hus i bakgrunden? Läckert fotat Mats!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så Jenny :) Bortskämd med att ha skogen och alla djuren så nära. Och tack!

   Radera
 6. Kanonbild...läckert med dina kvälls/natt bilder....

  SvaraRadera