söndag 18 december 2011

I det fria ...


Idag passade jag på att bege mig till skogarna i Mullsjö. Precis som här hemma hade de också en hel del snö. Ganska dåligt med djur i Mullsjöskogarna idag dock.
Pratade med lite trevligt folk i den lilla byn Utvängstorp som ligger några kilometer från Mullsjö. Intressant att höra var att förra vintern kunde man se vildsvin på riktigt nära håll här - de hade nämligen vildsvin i hägn precis bakom Kajs hus. Det hade varit en hel del människor där och fotograferat vildsvinen eftersom det var så lätt att komma dem riktigt nära.
På vägen hem åkte jag via Perstorp och Galtömossen för att sedan passera Habo kyrka. Gjorde en sväng via Äskhult där denna bilden kom till och sedan vidare hem då mörkret lade sig. Sist jag fotograferade rådjur vid Äskhult var i mars 2010 - då kom bland annat den här bilden till. Den bilden finns även med i nya boken "Djur. 66 bilder."

D3 med 70-200 f2,8. Brännvidd 200 mm. 1/50 sek med bländare 2,8. ISO 400.

Mats Andersson /N

10 kommentarer:

 1. Har du hittat svinen nu? Vart är det och vilken Kaj är det?

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt snygg bild! Favorit bland dina bilder... :)
  // Sander

  SvaraRadera
 3. Hej Mats.....som vanligt presenterar du en bild med unik känsla och nyskapande naturfoto....

  SvaraRadera
 4. Tack Sander! Tack Gunilla! Gitt - jag sänder lite info via mail ...

  SvaraRadera
 5. Oh, svin i hägn :) Tycks vara till Mullsjö man ska bege sig alltså för att få grisarna på bild för i vilt tillstånd tycks det inte gå och komma den nära...åtminstone inte för mig :)
  En härlig bild på djur jag har förmånen att kunna komma nära :)
  Må gott!

  SvaraRadera
 6. Ja - Mullsjö is the place to be :) Efter 6 månaders hårt letande efter vildsvin i Mullsjötrakten (tips av en fotograf) så gav jag upp det området. Då det med säkerhet inte fanns några vildsvin på den platsen jag blev tipsad om. Hur som så är jag ju en sådan person som ALDRIG ger upp. Så efter lite research på egen hand så lyckades jag hitta vildsvin på annat håll. Skam den som ger sig. Många bilder har det sedan blivit på svinen i "mitt eget" område :)

  SvaraRadera
 7. Riktigt snygg bild.. Gillas!

  /Edwin

  SvaraRadera
 8. Ahh..herlig vinterskog"känsla" og et praktfult miljøbilde :)

  SvaraRadera
 9. Alltid roligt att följa med på en resa där man känner igen sig,har själv åkt på dom vägarna ett antal gånger...bra bild för övrigt.

  SvaraRadera
 10. Otroligt vacker bild! Gillar att "horisonten" mot snön varierar, blandningen av trädstammar, grenar, buskar etc. alltså och jag tycker du fått en fin avslutning i vänsterkant i form av de två stammarna... Bra jobbat!
  // Sander

  SvaraRadera