måndag 7 november 2011

Vargen i VårgårdaEn kort redovisning från en fantastisk helg.
- Först och främst måste jag tacka Heikki Willamo samt Anders Geidemark. De lovord jag fick gjorde att jag verkligen blev rörd. Det är även ord som jag aldrig kommer glömma. Ord som betyder väldigt mycket för mitt självförtroende som fotograf. TACK!
Vill givetvis tacka alla som lyssnade på mitt föredrag och alla som köpte böckerna. Åkte hem med tomma kartonger. TACK!!! Idag skickar jag ut böcker till de som inte fick pga att nya boken tog slut - kunde aldrig drömma om att det var så många som var intresserade.
- Vill även tacka stort för att jag fick förtroendet att vara domare i helgens fototävling. Otroligt många bra bidrag! Riktigt svårt att plocka ut de tre vinnarbilderna.
Programmet då; (Hann inte med att se allt - men nästan )
Mark Carwardine. Missade tyvärr.
Anna Ulmestrand. Många fantastiska macrobilder. Ren konst.
Heikki Willamo - de sista gästerna. Heikkis bilder tog andan ur mig. Det här är det bästa jag sett på länge. Båda Heikkis framträdanden var otroligt bra!!! Han avslutade lördagen med Uvberget. Oj, oj, oj. Världsklass!
Patrik Larsson. Otroligt vackra och välgjorda bilder på landskap. Det märktes väl att han älskar ökenområdena i sydvästra USA. Eller rättare sagt. Det syntes i bilderna.
Jan Magnus Reneflott missade jag tyvärr. Men jag hörde från många att det var väldigt underhållande och bra.
Pål Hermansson. Mycket bra. Välgjort, kreativt och nyskapande.
Annette Seldén. Missade tyvärr. Men jag såg en förhandstitt på /N höstmöte. Och jag gillade framförallt filmerna gjorda med hjälp av en liten mobil kamera. Placerad på svenska cowboys och kajaker. Hörde även från många deltagare att hennes program verkligen var bra.
Antti Leinonen. Återigen bilder som gjorde att man tappade andan. Bilder på Järv som var VÄRLDSUNIKA!!! Fantastiska bilder.
Lars Andresa Dybvik. Poet. Syntes även väl i bilderna. Mycket vackra "målningar".
Magnus Persson. Starkast tyckte jag att hans svartvita bildspel var. Mycket bra!!!
Jörgen Wiklund. Väldigt underhållande. Jörgen lyckades få 45 minuter att kännas som 15 typ :) Väldigt skarpa och välgjorda bilder på rovfåglar bland annat. Riktigt bra!

Så tack alla som förgyllde min helg. Så roligt att träffa alla vänner - nya som gamla.

Bilden på vargen är från Vårgårda fotoklubbs klubblokal. Förutom uppstoppade djur som isbjörn, järv, varg och lokatt så är väggarna klädda med bilder från diverse kända fotografer. Här kan man gå hur länge som helst o titta. Mina blickar drogs först och främst till originalbilder av Anders Petersen bland annat :)

/Mats

4 kommentarer:

 1. Riktigt kul att träffa dig med:-)
  Kram fick man och allt!
  Just nu känns det som om man åkt berg o dalbana och måste stanna ett tag för att hämta andan - hur lätt nu det är med ett yrke som vårt?;-) Men helgen i Vårgårda kommer länge finnas kvar inombords - att man skulle mötas av en så stor o öppen varm famn från så många enastående fotografer skulle jag aldrig kunnat trott.
  Tack för ett intressant föredrag som väckte kreativiteten till liv:-)
  Mvh Anna

  SvaraRadera
 2. Ja, det var en intensiv helg! Grattis till en lyckad försäljning av din otroligt fina bok!
  /Kerstin

  SvaraRadera
 3. Kul träffa dig igen Mats. Din föreläsning trollband hela tiden :) Hoppas få se fler föreläsningar med dig i framtiden!

  SvaraRadera
 4. Hej! Grattis till framgången och tack för uppdateringen. Hoppas få höra dig/er prata om Bauers skogar vid annat tillfälle. En bra början med boken blev det iaf.

  PS. Upptäckte Lars Andreas Dybviks blogg, kul att du också gillar hans bilder/texter.
  Allt gott,
  /Rikard

  SvaraRadera