måndag 7 mars 2011

Man blir varm ...

... i själen när man ser att djuren mår bra.
- Äntligen finns det lite för rådjuren att beta igen. Snön har smält undan rejält den sista veckan.


Senaste tiden har det blivit en hel del fotograferande. Några resor (ca 5 tillfällen) till Mullsjö för att leta lodjur. Men avstånd och tid har gjort att huvuddelen av fotoutflykterna varit i hemmatrakterna runt Bashult. Och när det gäller djurfotografering så är tiden ute i fält nästan helt avgörande för att lyckas få möten med djur. Så många timmar har det blivit i hemmaskogarna.
- Har även blivit en hel del nya och intressanta skogsbilder till boken John Bauers skogar. Nu när snön försvinner så kommer figurer och färger fram igen :)

Råbock fotograferad 5 mars kl. 17.30.

/Mats Andersson

(95198)

4 kommentarer:

 1. originalt bilde av rådyret, liker dette. Nå blir det vel noe mat å finne når snøen smelter. Du formidler i ord og bilder omsorgen for dyrene.

  SvaraRadera
 2. Ja,det är en härlig tid. Jag var nere i Skåne i helgen och där har den mesta snön försvunnit. Nu är det den tiden då de gyllenbruna färgerna dominerar i väntan på grönskan. En fin bild av rådjuret. Den verkar ha full koll på fotografen.

  /Gunnar

  SvaraRadera
 3. Härligt foto! Gillas! Här har det inte alls smält undan så mycket som man skulle vilja, men bara vi tar oss fem, sex mil västerut är det massor med barmark, mysko! :)

  SvaraRadera
 4. En riktigt underbar bild! Här ligger snön fortfarande ganska djup men det smälter väl sakta men säkert undan så småningom. Lustiga är precis som Jenny säger att våren tycks ha kommit lite längre västerut.

  SvaraRadera