onsdag 10 november 2010

Korsning mellan Micke Berg och Terje Hellesø



Första recensionen av den nya boken 24 bilder säger samma som 1977 ord har då dykt upp.
Och det är Johnny Buchwald som tagit sig igenom boken. Kan erkänna att både David och jag var rätt nervösa när vi skickade boken till Johnny. Skulle han dissa eller hissa?
- Det som värmde mest var givetvis att både text och bild gick hem. Men också att mina bilder är som en korsning av Micke Berg och Terje Hellesø. Sådant värmer.
- Terje Hellesø är en av de naturfotografer jag håller allra högst. En naturbildernas poet. Eller som Anders Geidemark presenterade honom på Vårgårda; naturfotografins August Strindberg :)


/Mats Andersson

Bilden är från igår. Bashult, Småland. Snöoväder.

(76856)

8 kommentarer:

Gunilla sa...

Har läst Johnnys recension....blir sugen att se boken.
Jag har just fått Årstiderna i min brevlåda, har skrivit lite om den på min blogg.

/ Gunilla

Kerstin sa...

Roligt med en så fin recension och jag instämmer i den, det är en riktigt bra bok ni har gjort!!!
/Kerstin

Gertie sa...

Men...du är väl ingen korsning...Du är ju Du...Mats Andersson...med eget bildseende!

Anonym sa...

Gratulerer Mats, både for den positiva recensionen och för ännu en annan spännande bok. Men framgången är logisk eftersom du är en jättefantastisk konstnär med kameran. Årstiderna var en underbar bok så jag är säkert att den nya boken är sådan bra.
Den Mats Andersson Stil !!
Ha det så bra vän

Magnus sa...

Roligt med en så fin recension och med årstiderna i sinnet kan den nya bara bli bra!

Margareta Anderberg sa...

Gratulerar Mats och David till den sevärda och läsvärda nya boken! Riktigt riktigt bra texter tillsammans med spännande tänkvärda och bra foton blir en större helhet än de enskilda delarna. Intressant att se hur ni utmanat varandra - och verkligen fått till det. Ser också att ett par av mina favoritfoton som du tagit finns med i boken, som tex den underbara bilden från Skagen, ljuset i bilden på s 35 och den fantastiska bilden på flickan vid akvariet.

Tack för hälsningen - och utmaningen LOL! Behöver nog ha ett antal försök innan jag får till det. Vem vet, det kanske blir bilder till en hel bok så småningom på temat. Sådan release fest måste ju i så fall firas med ett grillparty, eller hur? Fast det kanske är för morbidt... Inte är det speciellt politiskt korrekt i alla fall.

Hur som helst, 24 bilder säger samma som 1977 ord är en väldigt intressant, inspirerande, läs och sevärd bok du och David nu släppt. Lycka till med boken såväl som era framtida projekt!

Mats Andersson sa...

Sort tack för era fantastiska ord. Det värmer verkligen!!!
- och jag är ingen korsning! Tyckte dock Johnnys liknelser var lite roligt skrivna.

Niklas sa...

Ja det är inte så pjåkigt att bli jämförd som en "korsning" mellan dessa ;-)

/Niklas