lördag 19 juni 2010

Älg, älg, älg ...


Senaste tiden har jag verkligen stött på mycket älg. Många bilder har det också blivit - men mest landskapsbilder med de vackra djuren.
- tyckte då det var dags att göra lite mer personliga porträtt på älgarna. Sagt och gjort. Ett 30 tal personliga älgbilder har det skapats idag. Och jag fick till och med träffa på en riktigt stor tjur i "mina" skogar. Endast några kilometer från huset...
Totalt mötte jag fyra olika älgar idag, en räv, harar samt en mängd rådjur.

Bilden: Älgen "Jacobsson". Uppkallad efter min kompis som är så flitig med sin kamera!

/Mats Andersson

(51540)

9 kommentarer:

 1. Jacobsson är så ståtlig och vacker.

  SvaraRadera
 2. Elgen har personlighet, ja! Den hvite flekken i øyet gjør også sitt til at den ser riktig så sint (arg) ut :-) Kanskje best å stikke :-)
  Ps. gratulerer med Kongelig bryllup i dag!

  SvaraRadera
 3. Underbart Mats!

  SvaraRadera
 4. Visst är Jacobsson ståtlig, men har inte hornen kommit längre? Nu kommer det säkert vimla av älgar i naturen, modern lämnar ju sina fjolårskalvar nu.
  Kul att du får se så olika arter av skogsdjur. Men du befinner dig naturligtvis på rätt plats, vid rätt tidpunkt. I gömsle, eller...?
  Birgitta

  SvaraRadera
 5. Stort tack alla.
  Jacobsson är inte så gammal :-) Därav är inte hornen så stora ännu. Gjorde dock bilder på fullvuxen tjur idag också - där var hornen större! Dock ej fejade ännu. Använder aldrig gömsle. Försöker lära känna djuren - envis får man vara. Och en RIKTIG djurvän :-)

  SvaraRadera
 6. Att fånga de vilda djurens personligheter på bild är en konst och det har du verkligen lyckats bra med här. Hoppas ungtjuren Samuelsson får ett långt och lyckligt liv!!

  Mvh Marie

  SvaraRadera
 7. Tjusigt! Jag blir inspirerad till att ge in mig in på detta med djurfotografering.

  SvaraRadera
 8. Ett mycket vackert porträtt detta, det är alltid roligt när man får se mycket djur i det vilda.
  Morgan

  SvaraRadera
 9. Jag känner mig hedrad att porträtteras på detta sätt.
  Tack tack
  ;-)

  SvaraRadera