onsdag 14 april 2010

Ängssyra


Ängssyran står kvar i betesmarkerna efter vintern...

D300 med brännvidd 400 mm. 1/200 sek och bländare 5,6. ISO 200

/Mats Andersson

(38876)

8 kommentarer:

  1. Usch vilken rörig bakgrund. Du kunde väl ha schasat iväg kräken innan exponering? ;)

    SvaraRadera
  2. Har förresten ätit en god soppa gjord på ängssyra när jag befann mig i en stor nationalpark i Polen. De späda bladen plockas på försommaren och tillreds ungefär som nässelsoppa. Om buljongen kokats på rådjursben vet jag inte...

    SvaraRadera
  3. Ser ängssyran ut sådär? Har också smakat soppa från den. God syrlig smak som smakar mera.
    Trevlig bild och annorlunda...
    barbro

    SvaraRadera
  4. Flott bilde av den visne planten,men synes bakgrunnen ble for urolig og ødela mye,he he;)

    SvaraRadera
  5. Gang etter gang presterer du de vakreste bilder Mats :-)

    SvaraRadera
  6. Förlåt om jag stör dig, men det är en vacker bild du tagit. Ville bara tala om att som barn åt jag ängssyra, som vi barn då kallade surblad. Innehåller en stor mängd oxalsyra som inte är helt vänlig mot njurarna.
    Ha en trevlig torsdagsväll
    Birgitta Beep

    SvaraRadera
  7. Ser ut som du behöver jobba lite på skärpedjupet Mats :)

    SvaraRadera