Har förresten ätit en god soppa gjord på ängssyra när jag befann mig i en stor nationalpark i Polen. De späda bladen plockas på försommaren och tillreds ungefär som nässelsoppa. Om buljongen kokats på rådjursben vet jag inte...
Förlåt om jag stör dig, men det är en vacker bild du tagit. Ville bara tala om att som barn åt jag ängssyra, som vi barn då kallade surblad. Innehåller en stor mängd oxalsyra som inte är helt vänlig mot njurarna. Ha en trevlig torsdagsväll Birgitta Beep
Usch vilken rörig bakgrund. Du kunde väl ha schasat iväg kräken innan exponering? ;)
SvaraRaderaNydelig bakgrunn for dette bildet da:)
SvaraRaderaHar förresten ätit en god soppa gjord på ängssyra när jag befann mig i en stor nationalpark i Polen. De späda bladen plockas på försommaren och tillreds ungefär som nässelsoppa. Om buljongen kokats på rådjursben vet jag inte...
SvaraRaderaSer ängssyran ut sådär? Har också smakat soppa från den. God syrlig smak som smakar mera.
SvaraRaderaTrevlig bild och annorlunda...
barbro
Flott bilde av den visne planten,men synes bakgrunnen ble for urolig og ødela mye,he he;)
SvaraRaderaGang etter gang presterer du de vakreste bilder Mats :-)
SvaraRaderaFörlåt om jag stör dig, men det är en vacker bild du tagit. Ville bara tala om att som barn åt jag ängssyra, som vi barn då kallade surblad. Innehåller en stor mängd oxalsyra som inte är helt vänlig mot njurarna.
SvaraRaderaHa en trevlig torsdagsväll
Birgitta Beep
Ser ut som du behöver jobba lite på skärpedjupet Mats :)
SvaraRadera