onsdag 9 oktober 2024

Mats Andersson foto-workshop Yttre Hebriderna 28 juli – 1 augusti 2025



Följ med till Yttre Hebriderna, denna avlägsna och isolerade ögrupp strax utanför Skottlands nordvästra kust. En plats där naturen själv har det sista ordet och där mänsklig närvaro känns som en viskning i det storslagna landskapet. 

Spridda över 200 kilometer från norr till söder, bjuder dessa öar på en hänförande kontrast mellan orörd skönhet och vilda, naturliga krafter. Redan på 800-talet bosatte sig norska vikingar på Yttre Hebriderna som då var befolkat av pikter. Från 800-talet, inte minst efter år 872, var ögruppen under kontroll av de norska vikingarna och deras ättlingar. 1098-1266 tillhörde Yttre Hebriderna Norge formellt. Sedan 1266 har ögruppen tillhört Skottland. 

På Yttre Hebriderna, möts man av vidsträckta, bländande vita sandstränder som sträcker sig som oändliga band mot det kristallklara, turkosa vattnet i Atlanten. Dramatiska klippor och vikar. Har vi tur så stöter vi även på de majestätiska röda hjortarna. Här kan du låta din kreativitet flöda, inspirerad av det skiftande landskapet och de dramatiska vyerna.

> Mer info här


 matsandersson.nu

• Gold Winner The Swedish championships in Nature Photography 2024 (Svensk Naturfototävling)
• Wildlife Photographer of the Year 2016 (winner Black & White) WPY
• Wildlife Photographer of the Year 2016 in Scandinavia (NNPC)
• Wildlife Photographer of the Year 2016 in Sweden (Årets naturfotograf) 

Inga kommentarer: