tisdag 23 juni 2020

Kreativt naturfotoOfta brukar jag under mina foto-workshops ge naturfotogenren en känga. Just för att det finns så otroligt många och enligt mig tråkiga bilder. Rena artavbildningar.
– Jag pratar och förespråkar en kreativare linje. Och jag berättar ingående om mina förebilder som gör allt annat än naturfoto. Där kan även du hitta inspiration! T ex så gör Anders Petersen ofta bilder som ställer frågor - det är bra fotografi enligt min mening. Bilder som gör att du som betraktare måste stanna upp för att försöka förstå bilden! Att fotografera t ex en tornseglare mot blå himmel - det är inte mycket till fotografi. Man ser vad man ser och förstår bilden på 1/10 sekund. Sedan är bilden död.
– Vad föreställer den här bilden? Förstår du bilden direkt? Eller kan du hitta något spännande i bilden som just du ser?

På min hemsida hittar du aktuella datum då jag kör foto-workshops 2021 och 2022. Samtliga resor/kurser för 2020 har vi ställt in pga rådande pandemi. Så i sommar kan jag vara ledig hela fyra veckor - bara ägna mig åt träning, foto och mina nära o kära.

Trevlig sommar!

Mats Andersson
matsandersson.nu
Wildlife Photographer of the Year 2016 (winner Black & White) WPY
Wildlife Photographer of the Year 2016 in Scandinavia (NNPC)

Wildlife Photographer of the Year 2016 in Sweden (Årets naturfotograf)

2 kommentarer: