tisdag 11 september 2018

Shetland Diary

Shetlandsponny på Unst, 5 augusti 2018.


Kort dagbok från min workshop på Shetland 2-6 augusti 2018

Dag ett - mängder av Lunnefåglar i det dramatiska landskapet på södra delen av ögruppen. Lite senare på kvällen åkte vi ut och fotade vita stränder och dramatiska klippor i dimma – på vägen ut stannade vi kort och fotograferade 30-talet sälar som låg på stranden.

Dag två började mycket tidigt i det första ljuset med Lunnefåglar på branta klippor. Därefter åkte vi båt ut till en av Europas absolut häftigaste fågelkoloni – över 18.000 havssulor på de branta klipporna ute i havet. Obeskrivlig upplevelse som inga bilder i världen kan illustrera. Måste upplevas!!! Vi såg även tumlare här ute. På vägen in såg vi och fotade delfiner och sälar.

Dag tre fotade vi spetsiga klippor ute i havet på västra sidan av huvudön. Dessa lanskap är magiska med sina klippor och stup.

Dag fyra åkte vi norrut. Vi gjorde två stopp: fotade shetlandponnys samt mycket säregna och dramatiska landskap. Här fick vi nu även uppleva en enorm havssulekoloni från ovan. Otroligt häftigt!

Dag fem bar det av söder ut igen –- när vi väntade på en av färjorna kom det flera späckhuggare ute i sundet. Stark upplevelse samt en hel del fina bilder. Vi stannade även vid ett antal ruiner.

Många av kvällarna hade jag inspirationsföreläsningar samt bildkritik m.m. Teknik med multiexponeringar m m praktiserades ute i fält.


Mats Andersson
matsandersson.nu
Wildlife Photographer of the Year 2016 (winner Black & White) WPY
Wildlife Photographer of the Year 2016 in Scandinavia (NNPC)

Wildlife Photographer of the Year 2016 in Sweden (Årets naturfotograf)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar