måndag 23 oktober 2017

Internationellt prisade fotografer går sammanPressrelease 171023

I dagarna blev det känt att konst- och naturfotograferna Pål Hermansen, Mats Andersson och Erik Malm gått samman och bildat konstfoto-gruppen HAM. Det är tre fotografer som jobbar med personliga och konstnärliga bilder men med mycket olika uttryck. Pål Hermansen och Mats Andersson är dessutom rykande aktuella med var sin bild som finalist i världens mest prestigefulla naturfototävling Wildlife Photographer of the Year 2017 - även kallat VM i naturfoto.
Hermansen - finalist i klassen ”Urban Wildlife” och Andersson - finalist i klassen ”Black & White”.

Vill ge något tillbaka 
– Just nu håller vi på att planera ett gemensamt bokprojekt och diskuterar med olika intressenter om kommande utställningar. Syftet med gruppen är ju att nå ut bredare. Att 1+1+1 bara blir 3 är ingen självklarhet - utan målet är att vi tre tillsammans ska bilda en enda stark enhet, en enhet som representerar naturen på ett unikt sett, säger Erik Malm.

– Vårt syfte är också att ge något tillbaka till vår värdefulla natur och våra vilda djur. All försäljning av böcker o bilder som görs i gemensamma projekt - där tänker vi ge 10% av vinsten till olika projekt som vi tycker är aktuella. Det kan vara allt från att ge pengar för att rädda våra rovdjur i norden till att stödja projekt som förhindrar skövling av regnskogarna m.m, säger Mats.

Universellt språk
– I hela världen finns det 7000 olika språk och det är svårt att göra sig förstådd. Men det finns språk som alla förstår, bild- och musikspråket. Vår förhoppning är att vi nu kan nå ut lättare när vi går samman och bildar en enhet, där vi alla verkligen uttrycker oss mycket olika men med samma mål: att beröra med våra bilder och kunna ge något tillbaka - så generationer i framtiden också kan få njuta av våra vilda djur och vår vackra natur, säger Pål.

Kontakt
http://ham-art.se

Facebook
https://www.facebook.com/hermansenanderssonmalm/

WPY 2017
Urban Wildlife. Pål Hermensen finalist

Black & White. Mats Andersson finalist

3 kommentarer:

 1. Blir verkligen spännande att följa! med tre fantastiska fotografer...

  SvaraRadera
 2. I see your blog daily, it is crispy to study.
  Your blog is very useful for me & i like so much...
  Thanks for sharing the good information!
  winwin casino

  SvaraRadera