söndag 28 december 2014

Troll och vinterdans - snart är 2014 slut2014 har verkligen varit ett otroligt intensivt och händelserikt år. Mycket glädje men även tung sorg då vår "vattenflicka" lämnade oss bara 19 år gammal. I ärlighetens namn så har det inte blivit så mycket tid till "egna" bilder då föreläsningar, utställningar och uppdragsfoto tagit nästan all min tid. Foto- och filmuppdragen på reklambyrån har ökat dramatiskt i år om man jämför med tidigare år. Men det är ju kära bekymmer.
Just nu pågår slutspurten med utställningen till Finland. I veckan som kommer ska jag rama bilderna. Sedan hämtas allt i mitten av januari för vidare transport till Fotografiska - och sedan över till Salo.
Beträffande John Bauers skogar - där har jag nu tecknat ett kontrakt med en agent som ska sköta allt runt den utställningen. Skönt - för jag har verkligen inte tiden. Utställningen kommer säkerligen visas på många platser i landet under 2015.
I slutet av januari ska jag även få klart alla bilder till min och Heikkis utställning på Abecita - där skisserna redan är klara. Återstår bara att få labbet att göra sitt jobb och sedan några dagar till att rama alla bilderna.
Julhelgen har i vilket fall erbjudit en hel del ledighet - behövdes! Några timmar har jag även tagit mig tid att skapa lite nya bilder. De här båda bilderna är från Bashult idag. Ett kallt vinterlandskap med -10°C. Vackert. Ljuset avtog snabbt idag. Trollet är fotograferat vid 16-tiden och dovhjortarna ca 40 minuter senare - då var det i stort sett kolsvart ute :)

Med tillönskan om ett riktigt gott nytt år!

Salo Art Museum. Nick Brandt, Mats Andersson. 30 januari. (30/1-17/5)
Abecita konstmuseum. Heikki Willamo, Mats Andersson. 26 februari. (26/2-17/5)

/Mats
matsandersson.nu

11 kommentarer:

 1. Magiskt vackert! Lycka till med utställningarna!

  SvaraRadera
 2. Låter ändå övervägande positivt tycker jag. Önskar dig en minst lika fin fortsättning på det nya året och att du får lite tid till nya "egna" bilder också. Stämningsfulla bilder, som vanligt. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Per! Våren o sommaren - då nedrans ska det bli bilder av ;) Har så mycket idéer som jag verkligen vill förvekliga. Kör hårt Per - det vet jag att du gör förresten :) Höres.

   Radera
 3. Gott slut och gott nytt Mats! Sorg och glädje, så är vardagen, liksom fotografierna. Hoppas att ditt nya år innehåller mindre sorg och mer glädje dock! :)

  SvaraRadera
 4. Gott Nytt År Mats! Tyvärr så består livet av både glädje och sorg. Vi måste dock vara noga med att ta vara på glädjen och inte låta sorgen ta överhand. Lycka till! Hoppas kunna se din utställning i Borås.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Kenneth. Livet är ibland hårt. Det gäller att ta vara på vardagen och alla de små glimtar av ljus man faktiskt får hela tiden. Gott Nytt År!

   Radera
 5. Trollelgen?
  Ønsker deg lykke til med alle ting i 2015!
  Spennende å titte innom her.. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Troll kan ha skepnad av mycket ;) Tack!

   Radera
 6. Og så synd å høre om "vattenflickan".

  SvaraRadera