onsdag 13 augusti 2014

Vänskap

Bashult augusti 2014
Tänk om vi människor ville lära mer från djuren. Då skulle vi slippa mycket skit. Djuren varken ljuger eller bedrar. En värld helt utan falskhet.

"Den fotografiska bildens starka förbindelse till verkligheten är viktig för djurfotografen; det som finns i våra bilder har funnits framför kameran i fotograferingsmomentet".
- Urdrag från min och Heikkis bok Möten.

Mats Andersson/N
matsandersson.nu

6 kommentarer:

 1. Så sant, men hade man sett bara ytan när lilla Allis kom hit till flocken så hade nog många trott det värsta. Så kom folk faktiskt hit och trodde, uttalade meningar som jag inte ens tänkt (så dumt av mig?).
  Men faktum är att de som inte kände Pia hade all rätt att tro det de faktiskt såg.
  (Sanningen låg på ett annat plan, ett hundplan om man så vill, och då kan man ju börja fundera på hur många sanningar som faktiskt är sanna där ute i övrigt, men sedda med andra ögon.
  //Boije

  SvaraRadera
 2. Vilken fin bild, snygg i sv/vit

  SvaraRadera
 3. Boije ??? Hänger inte riktigt med :)

  SvaraRadera
 4. Var inte jag snäll nog i Säter? ;) Riktigt bra bild Mats! Jag gillar den! Jag vet att man inte kan applicera mänskliga beteenden på djurs beteenden, men i slutändan är vi ju trots allt just människor... så...

  /Niklas

  SvaraRadera
 5. Du var snäll nog Niklas. Ärlig. Det händer inte ofta i livet att man springer på falska människor som ljuger. Men man lär av sådant också. Ärliga människor och djur är det som gäller ;) Tack för trevliga samtal i Säter - det var en rolig helg. Ut o fota grävling nu :))) Det finns många naturfotografer som inte har bild på de randiga :)))

  SvaraRadera