måndag 25 oktober 2010

ObehagBesökte en plats igår som gav mig obehagskänslor. Pukasjön.
En gång i tiden var det säkert en idyll. Torpet placerat med utsikt över sjön. Nu helt förfallet. Öde. Och sjöns vattenspegel var helt svart...
Hade tänkt göra bilder till den kommande boken. Men det blev inte så många bilder gjorda. Hoppade in i bilen efter ca 30 minuter. Låste dörrarna och begav mig hemmåt :)

/Mats

(74073)

13 kommentarer:

 1. Usch då *kram*

  Men, tänk så intressant att söka sig bakåt i bildarkiv och husförhörslängder med 12 osnutna goa ungar, grisar och kor ...
  Den närvaro du kände var kanske platsens känsla av övergivenhet, ensamhet och att inte ha någon betydelse för någon längre.

  Ge torpet en mening
  så det blir glatt igen :-D

  SvaraRadera
 2. Så är det... vissa ställen ger en behag och vissa obehag. Känns igen det där. Har varit på en del platser som gett rysningar... och andra platser bara sköna känslor.

  Tur du begav dig hemåt. Man ska lyssna på sin känsla :)

  //Malin H

  SvaraRadera
 3. Så fort jag ser ett sådant ställe blir jag alltid nyfiken och vill veta mer. Vem var det som bodde här. Vem stängde dörren för sista gången och visste den personen att det var sista gången dörren stängdes?

  /Gunnar

  SvaraRadera
 4. Jag såg en film för många år sedan som hette Jurkykogården
  av Stephen King. Där var det en liknande snårhög som den du stötte på.
  Det var nog bäst att du gav dig av ;O
  // Samuel

  SvaraRadera
 5. Har en liknande plats, som brukar ge korta besök. Ligger ett hus vid en sjö där ett mord begicks på för 30 år sen. Helt öde och förfallet, och man får lätt obehagskänslor där.

  Ska leta upp en bild och lägga upp på min blogg så får du se själv :)

  SvaraRadera
 6. Det blev riktigt bra bilder på den korta stunden i alla fall :-)

  /PJ

  SvaraRadera
 7. ... och du har verkligen lyckats få fram obehagskänslan i bilderna.

  SvaraRadera
 8. Vilken tur att du hann med de här bilderna innan du åkte. Tycker att du har fångat känslan bra. Den översta är riktigt ruggig... ett landskap som påminner om ett slagfält. Kanske bidrar de utfrätta delarna till känslan.
  /Rikard

  SvaraRadera
 9. Jag tycker det är spännande och lockande med ödehus.....men jag vill inte vara själv. Förstår att du hoppa in i bilen och låste :)

  SvaraRadera
 10. Ja de var obehagliga, framför allt när man förstorade upp dem lite. Jag tror att den kraftiga vinjetteringen ger en krypande känsla av klaustrofobi och obehag. Mästerligt utfört!

  /Niklas

  SvaraRadera
 11. Hahaha, kjenner meg igjen der! Du beskriver stedet og situasjonen så bra, at jeg ser det helt for meg.. nesten grøsser.. det sorte vannet.. huff... men spennende også..! :)

  SvaraRadera
 12. Du förmedlar känslan bra genom bild och text. Jag blir rädd...

  /Karin

  SvaraRadera
 13. Jag gillar den översta bilden
  /Thomas

  SvaraRadera